V intervjuju za portal Siol.net je namreč razkril, da ga je kontaktiral podpredsednik švicarske humanitarne fundacije, ki sodeluje z japonskimi znanstveniki, ki so razvili posebno napravo za slepe. Naprava naj bi slepim omogočala popolno samostojnost.

"Na začetku se mi je zdela to popolna znanstvena fantastika, zdaj pa že nestrpno pričakujem paket," je povedal novinarki portala Siol. "Naprava je nameščena na naglavnem traku, ki si ga namestiš okrog glave, podobno kot teniški trak. Na njem so kamere in senzorji, ki snemajo okolje, osebi pa naj bi prek elektromagnetnih valov v možgane pošiljalo informacije, ki jih nato pretvorijo v neke vrste sliko. Vem, da se to sliši robotsko, pa vendar vam bom kmalu lahko razkril kaj več. Omenjeni gospod bo prihodnji teden pripotoval v Ljubljano in mi osebno izročil omenjeni sistem. V začetku prihodnjega leta pa prihajata v Slovenijo še dva certificirana trenerja iz Japonske, ki naj bi me spremljala in naučila upravljanja z napravo," je še dodal.

Čudovita novica za človeka, ki je nesrečno okoliščino znal obrniti sebi v prid in ki nas s svojo zagnanostjo vedno znova preseneča in navdušuje!


Zadnje novičke

Prejšnji članekTo je Selena Gomez povedala o svojih oboževalcih!
Naslednji članekZakaj je bila prikupna ‘Mixsica’ Jade oblečena kot božično drevo?