Zavod Emma predstavlja kampanjo ozaveščanja javnosti o problematiki nasilja v družini in družbi. Aktivnosti Zavoda Emma pa vsako leto z veseljem podprejo tudi znani Slovenci. K letošnji akciji ozaveščanja slovenske javnosti sta kot podpornika in ambasadorja pristopila priznani slovenski igralec Boris Cavazza in boksarski šampion Dejan Zavec.

Boris Cavazza je o problematiki nasilja in ukrepih povedal: "Odkar svet stoji je na njem prisotno nasilje. Nič niso, oziroma nismo, bolj pametni, občutljivi in seveda bolj nasilni, kot so bili naši  predniki. Tudi oblike nasilja se niso spremenile, pravzaprav so se s časom celo prefinjeno izpopolnile. In kaj lahko proti temu pojavu storimo? Mislim, da ni dovolj, da se organizirajo neki forumi ali debatni krožki in se v njih v nedogled pogovarjajo kaj storiti proti vojnam in svetovnemu nasilju nasploh pa se lahko udeležujemo raznih demonstracij pa dobro vemo, da bodo stvari šle svojo pot. Kdo potem lahko pripomore, da se bodo stvari spremenile? Edino žrtve nasilja, brez njihove pomoči bodo stvari obtičale na mestu. Žrtve nasilja so prve poklicane, da obelodanijo kaj se jim je zgodilo in kaj se jim dogaja. Na žalost veliko njih molči, iz strahu. Bojijo se maščevanja. Seveda govorim o tistem nasilju, ki se konkretno dogaja v naši bližini, v naši soseščini. Vsak od nas je poklican, da se aktivira in pomaga. Da se eventualno  še sami izognemo povratnemu maščevanju s strani nasilneža, imamo na razpolago anonimne klice, tako lahko prikrijemo svojo identiteto."

Dejan Zavec pa je o sodelovanju z Zavodom Emma pri letošnji kampanji povedal: "Povabilu Zavoda Emma k podpori letošnje akcije sem se z veseljem odzval, ker so tudi začetki mojega življenja povezani z nasiljem, ki sem ga bil sam velikokrat deležen. In v današnjem času, ki ga zaznamujejo ideali, je nedopustno, da se nasilje še vedno dogaja in to v tolikšni meri. Še vedno se premalo naredi tako na področju zakonodaje in v stroki, kot tudi v družbi. Premalo je posluha za tovrstno problematiko. Še  vedno se namreč dogaja, da se nasilneži lahko prosto sprehajajo. Niti pomisliti ne moremo, kako nasilje doživljajo otroci, kako zelo jih zaznamuje za celo življenje. Medtem ko družba živi v fiktivnem, idealnem svetu."

loading ...


Zadnje novičke

Prejšnji članekMisel dneva: Dekle si zasluži dobrega fanta!
Naslednji članekFoto! Katy Perry tverkala v bikiniju!