Deli

Protesti na mariborskih ulicah so se končali s številnimi poškodbami, nasilje pa je na lastni koži občutil tudi Jure Ivanušič. V prvem hipu človek zagotovo pomisli, da je tudi on občutil trdoto policijskih palic, a je njegova zgodba povsem drugačna.

Potem ko so se demonstracije že umirile, je odšel v lokal po cigarete, ob zapuščanju le tega pa je opazil, da so se nekateri fantje izživljali nad stavbo univerze.

»Ker je bila univerza in njen rektor dr. Danijel Rebolj edina izmed vseh institucij v Mariboru, ki je javno podprla to gibanje in pozvala vodilne k odstopu, se mi je zdelo nesmiselno, da se kot protestnik izživljaš nad univerzo,« je svojo zgodbo reviji Story začel Ivanuša, ki se je, čeprav se je zavedal posledic, preprosto moral upreti temu nesmislu.

»Takoj sta se dva zakadila vame in sledil je pretep. Na srečo nisem dobil nekih večjih poškodb,« je povedal Ivanuša, ki vidi razloge za takšno obnašanje mladine predvsem v šolskem sistemu, v katerem bi moral imeti učitelj, meni on, občutno večja pooblastila.

Ker se s takšno družbo ne strinja in svojega otroka ne želi vzgajati v takšnem okolju, resno razmišlja o selitvi v druge države, v mislih ima predvsem Avstralijo in Novo Zelandijo.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.