Najbolj vroča iskanja so Tina Maze, Janez Janša, Severina, Helena Blagne in Igor Akrapovič.

Med dogodki, ki so zaznamovali prvo polletje 2013, lahko pričakovano najdemo veliki kristalni globus Tine Maze. Tudi na drugem in tretjem mestu sledita smučarsko obarvana dogodka smučarski poleti v Planici in Zlata lisica. Drugi dogodki, ki so zaznamovali Slovence, so politične in pravne narave. Med njimi najdemo sojenje Janezu Janši, sojenje Čista lopata, aretacija in pobeg Hilde Tovšak, vseslovenska vstaja. Slovencev pa se je dotaknila tudi smrt Matjaža Tanka.

Slovenska ženska, po kateri smo Slovenci najbolj poizvedovali, je smučarska šampionka Tina Maze, ki je na lestvici izpodrinila Urško Čepin. Ta je padla na četrto mesto. Na drugem mestu je starleta Ines Juranovič, sledi ji Helena Blagne, na lestvici novinka. Prav tako je novinka na seznamu Alenka Bratušek. Z lestvice je izpadla Eva Boto.

Še vedno zelo iskana Ines Juranovič (Vir: Facebook Ines Juranovič)

Na lestvici najdemo še nekatere slovenske glasbenice, in sicer Rebeko Dremelj, Tanjo Žagar in Špelo Grošelj.

Med slovenskimi moškimi tokrat prevladujejo politiki in športniki. S četrtega je na prvo mesto napredoval Janez Janša, pri katerem je bilo zabeleženih kar trikrat več iskanj kot pri drugem najbolj iskanem moškem na lestvici. Sledi pokojni Branko Jovanović Vunjak – Brendi, ki je med najbolj iskanimi že od začetka leta 2012. Na tretjem mestu je Jan Plestenjak, med novinci na lestvici pa so Mitja Kunstelj, športnika Dejan Zavec in Peter Prevc ter politiki Zoran Janković, Danilo Türk in Borut Pahor. Z lestvice so izpadli Tone Pavček, Danilo Slivnik, Vinko Gorenak, Iztok Čop in Matjaž Tanko.

Ni presenečenje, da je tudi prvo mesto na lestvici slovenskih športnikov znova osvojila Tina Maze. Na drugem in tretjem mestu najdemo novinca na lestvici Iztoka Čopa in Dejana Zavca. Sledijo jima športniki zimske sezone: Petra Majdič, Filip Flisar, Robert Kranjec, Anže Kopitar in Primož Peterka. Novinec na seznamu je Tomaž Humar.

Poletno razpoložena Tina Maze (Vir: Facebook Tina Maze)

Presenetljiv je vrh lestvice najbolj iskanih slovenskih glasbenikov, na katerem se je znašla Helena Blagne. S prvega na drugo mesto so padli Modrijani. Sledi jim Tanja Žagar.

Med tujimi znanimi osebnostmi je prvo mesto tudi tokrat pripadlo Severini, ki na tej lestvici vodi že nekaj let. Na drugo mesto se je uvrstila noseča britanska princesa Kate Middleton. Sledi Oliver Dragojevič, na šesto mesto pa je padel Chuck Norris. Med novinci na lestvici sta smučarka Lindsey Vonn in avstrijski padalec Felix Baumgartner. Med najbolj iskanimi ni več Lady Gaga, še lani je bila na drugem mestu. 

In že smo pri politikih. Na prvem mestu je nekdanji predsednik vlade Janez Janša, sledita pa mu aktualna predsednica vlade Alenka Bratušek in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Poleg Alenke Bratušek je novinec na lestvici še Uroš Čufer, z drugega na deseto mesto pa je padel Vinko Gorenak.

Rajko Hrvatič je na lestvici slovenskih gospodarstvenikov padel s prvega na peto mesto. Na prvo mesto se je povzpel Igor Akrapovič, na drugo mesto pa se je zavihtela podjetnica in investitorka Danijela Bervar. Sledi ji idejni oče najdi.si in aplikacij z govorečimi liki Samo Login, čigar partnerica Iza Login je tokrat na lestvici prvič. Prav tako je novinec na lestvici Janko Medja, predsednik uprave največje slovenske banke.


Zadnje novičke

Prejšnji članekJustin Bieber: Ni več najbolj gledan glasbenik na YouTubeu!
Naslednji članekVideo: Cher Lloyd in Demi Lovato: Prvič v živo zapeli svoj duet!