Medijski žarometi so doživeli svoj svetleči krst, med točkami pa je izstopala pesem ‘Vsi smo na istem‘ producenta Damjana Joviča, avtorjev Boštjana Nipiča in Roka Terkaja v izvedbi Nipketa, Trkaja, plesne skupine Artifex in LED motion.

“Pesem ‘Vsi smo na istem‘ govori o tem, da se moramo povezovati in skupaj graditi. Pravzaprav ni dobrih in slabih dni, so samo dobri in slabi ljudje, in mi si prizadevamo biti boljši kot smo bili ‘včeraj’,” je povedal Damjan Jovič, ki je celotno pesem tudi postavil. “Predstavljal sem si nekaj modernega, svežega a z ritmom, ob katerem se da zaplesati in ustvariti dobro koreografijo.”

Plesni del …

Kreativno pobudo je prevzel Dario Šegovič, izkušen plesalec in koreograf. “Približno tri tedne smo potrebovali, da smo nastop v celoti izpilili do potankosti. V sam ples so bile vključene vse generacije plesalcev naše plesne šole Artifex, saj želimo da tudi najmlajši že pridobijo izkušnje velikih odrov in nastopov. Starejši, izkušnejši so tu, da mlade bodrijo in vzdržujejo visok nivo profesionalnosti. Tako teče znanje o plesu in nastopu iz generacije v generacijo. Upamo da bomo v svoje vrste s takšnimi nastopi pridobili še več mladih plesalcev, ker smo usmerjeni v prihodnost.”

“Najlepše je bilo potem videti zadovoljne nasmeške, ko pa je bil na vrsti nastop v živo, smo le še uživali”, dodaja Miha Furlan, eden izmed koreografov, ustanoviteljev in vodij plesne šole.

“Med treningi smo doživljali vzpone in padce, pilili pa smo vsak gib vse do zadnjega trenutka pred nedeljskim nastopom na oder, saj od nas in tudi od naših plesalcev zahtevamo perfekcijo do potankosti,” je še povedal drugi koreograf Jan Marolt.

Dodelani kostumi

“Za kostume smo si omislili slog, ki bi predstavljal naš planet. Želeli smo poudariti da kljub vsem razlikam, smo še vedno vsi tu na istem prostoru. Kot navdih smo vzeli pisanost Woodstocka, ki se je prepletal s slogom vzhodnih izročil in dodanim s ščepcem mistike, a še vedno trendy,” je povedala kostumografinja Rozalija Reya, tudi plesalska plesne šole Artifex.

Načrti za naprej?

Pesem je zunaj, ampak fantje ne počivajo! Že naslednje jutri po Žarometih so se vrgli v akcijo. Veseli, da ponudbe za nastope dežujejo in ob tem zelo hvaležni, da je v Sloveniji vedno večji posluh tudi za hip-hop ritme! Tudi vedno več je organizatorjev prireditev, ki razumejo celoten paket, v katerega ekipa vključuje glasbo in ples kot tudi celotno vizualno podobo nastopa.