Jeseni na velika platna prihaja znanstveno-fantastični triler Dvojnik, v katerem se Will Smith kot upokojeni morilec sooča s svojim mlajšim dvojnikom, ki ga hoče ubiti.

Will Smith je o filmu zaupal: “Čustveni in fizični izzivi pri tem filmu so bili najbolj zahtevni v moji karieri. Ang pritiska meje, da bi gledalcu omogočil izkušnjo v kinu, kot je ne more dobiti nikjer drugje. Ne gre samo za akcijski film, temveč tudi za raziskovanje tega, kaj lahko mlajši jaz na koncu nauči starejšega. Sedaj sem star 50 let, in ironija, da v tem filmu postanem 23-letnik, je, da kot 23-letnik ne bi bil pripravljen na to izkušnjo ali na to vlogo.”

Režiser je dejal, da je delal z dvema Willoma Smithoma – “eden je čudovito prefinjen, drugi pa brutalno iskren. Po mojem mnenju je to Will v svoji najboljši podobi, ko pa se oba srečata, je nekaj resnično magičnega.”

PREBERITE TUDI: Moderni razvadi podlegel tudi Will Smith

Triler je režiral z oskarjem nagrajeni Ang Lee (Pijevo življenje, Gora Brokeback, Prežeči tiger, skriti zmaj), poleg Willa Smitha, ki sodeluje tudi kot producent, pa v trilerju zaigrajo še Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen in Benedict Wong.