Jada PInkett Smith je pred dnevi izrazila razočaranje nad tem, da je na letošnjih oskarjih premalo temnopoltih nominirancev in nominirank in dala vsem vedeti, da bo letošnjo podelitev prestižnih kipcev bojkotirala. Sedaj se ji je pridružil še njen mož Will Smith.

''Žena ne bo šla na podelitev. Bilo bi nerodno, če bi se pojavil s Charlize (Theron). O tem sva se pogovarjala. Sva del tega cirkusa. A trenutno nama ni udobno, da tam stojiva in rečeva 'to je v redu','' je dejal Will Smith.

"Imava mesto v tej skupnosti in če nisva del rešitve, potem sva del problema. To je bil njen klic in tudi zame, za najino družino, da smo del rešitve,'' je svojo odločitev argumentiral Will, ki je bil za oskarja nominiran kar dvakrat. Smith je mnenja, da se je potrebno boriti za ideale, ki njihovo deželo in Hollywood delajo čudovito.

''In ko gledam vse te nominacije Akademije, te ne odsevajo te lepote. Tu zares ne gre zame, temveč za otroke, ki se bodo usedli in gledali podelitev in ne bodo videli, da jih kdo zastopa. Gre za zdrs proti separatizmu, proti rasni in verski disharmoniji. To pa ni Hollywood, kot bi ga rad videl," je še dodal.


Zadnje novičke

Prejšnji članekDr. House (Hugh Laurie) prihaja v novi seriji
Naslednji članekTako čas s sinom preživlja Chris Martin