Objavljeni video na katerem 19-letna Rebecca Strachan skupaj s prijateljico poje v korejščini, je čez noč postal hit v Koreji. V nekaj dneh je nabrala kar 130.000 klikov.

Ponudbe že dežujejo
Njen video je postal celo tako popularen, da so jo glasbeni založniki iz južne Koreje povabili, da v Seulu priredi nekaj koncertov. In menda bo Rebecca februarja zares odpotovala v Korejo, da bi s pomočjo tamkajšnjih strokovnjakov izpilila svoje petje in plesne korake, svoj prvi koncert pa naj bi imela na glasbenem festivalu, ki bo maja.

Kot bi sanjala
“Ne morem verjeti, da je moj video dvignil toliko prahu v Koreji. Zdi se mi, da sanjam. Video sem objavila bolj za šalo kot zares in res nisem pričakovala toliko pozornosti,” je povedala Rebecca, ki se nad azijsko glasbo navdušuje že od leta 2003. Študira celo Japonščino, sama pa se je naučila tudi korejščine. Idejo, da bi odpela nekaj korejskih uspešnic in jih objavila na YouTube je dobila od 18-letne holandske prijateljice Sharon Schilperoord, ki je svoj video korejskih pesmi že objavila na YouTube.

Redek diamant
Kyu Sub Choi, vodilni pri e-založbi Gypsii, je nad Rebecco navdušen:

“Rebecca je zelo talentirano in visoko motivirano dekle. Njene izvedbe korejskih pop uspešnic so zbudile zares veliko zanimanja na YouTube in korejskih internetnih straneh. Globalno gledano, si je njen video ogledalo že več kot milijon ljudi. Punca je pravi nebrušeni diamant in iz nje bomo naredili pravo senzacijo v Koreji.”

TOcnoTO.tv

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekO čem se je še pisalo 24.1.2007
Naslednji članekNova pričeska za Halle