Včeraj je svet mode izgubil še eno veliko ime. V 86. letu starosti je v Parizu, zaradi zdravstvenih težav, umrl Karl Lagerfeld, nemški modni kreator, dizajner, kostumograf in fotograf. Točen vzrok smrti sicer še ni znan.

V 80. letih je prevzel kreativno vodstvo v modni hiši Chanel, kar mu je prineslo svetovno slavo. Sodeloval je z mnogimi zvezdnicami, kot so: Claudia Schiffer, Vanessa Paradis, Kate Moss, Cara Delevingne, Kendall Jenner Lily-Rose Depp, Diane Kruger, Julianne Moore, Tilda Swinton, Kirsten Stewart, Lily Allen, Miley Cyrus in drugimi, zato ne preseneča, da za njim žalujejo tudi velika imena šovbiznisa.

Gwyneth Paltrow

Igralka je objavila fotografijo, na kateri pozira skupaj s Karlom in napisala besede v slovo: “Najdražji Karl, nikoli več ne bo nekoga kot si bil ti. Hvala za tvoj neverjetni prispevek v modi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Claudia Schiffer

Ena izmed njegovih muz je bila tudi Claudia Schiffer, ki se je legendi poklonila na Instagramu:
“Karl je bil moj magični prah, preobrazil me je iz sramežljive nemške deklice v supermodel. Naučil me je o modi, stilu in preživetju v svetu mode. To kar je bil Warhol umetnosti, je bil Karl za modo. Je nenadomestljiv. Je edina oseba, ki je lahko naredila črno in belo, da je izgledala pisano. Večno mu bom hvaležna.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) on

Kate Moss

Fotografija v objemu s Karlom pove vse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency) on

Rihanna

Pevka Rihanna je prav tako objavila ljubko fotografijo skupaj z modnim oblikovalcem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

 Kim Kardashian

Tudi zvezdnica resničnostnih šovov je gospodu Karlu zapisala lepe besede v spomin: “Izgubili smo legendo. Bil si inspiracija svetu. Posnel si moje prve modne fotografije in tako sem bila živčna, ker sem delala s takšno ikono. Počaščena sem, da sem te lahko spoznala in imela priložnost delati s teboj. Ljubljen si in pogrešali te bomo.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

PREBERITE TUDI: Kate Moss zasačena brez ličil