Za Čuki sta ob njihovi 30-letnici delovanja dva razprodana koncerta v Cankarjevem domu, kamor so povabili tudi številna druga znana glasbena imena.

Jože Potrebuješ, Jernej Tozon, Matjaž Končan in Miha Novak so pripravili tri urni koncert, na katerem je publika z njimi prepevala njihove nepozabne uspešnice iz vseh obdobij njihovega ustvarjanja in ves čas s stoječimi ovacijami vspodbujala tudi vse njihove glasbene goste. Vsako njihovo pesem je po svoje zapel drug glasbeni gost.

Ganili skupaj s starimi Čuki

Vseeno se zdi, da se je največ emocij po dvorani razlegalo, ko so na oder stopili prvotna zasedba skupine Čuki: Vinko Cankar, Marjan Malovrh in Marko Vozelj. Marsikomu so na lica privrele solze ob prepevanju pesmi Vsepovsod ljubezen, ki so jo naenkrat zapeli vsi -nekdanji in sedanji Čuki.

Glasbena presenečenja …

Omenimo naj le nekaj glasbenih presežkov: Vinko s pesmijo Poletna, Pika Božič in Marko Vozelj v pesmi Komar, Jan Plesetnjak s pesmijo Zobar in morda najlepša pesem večera S kitaro po stari Ljubljani, ki so jo skupaj zaigrali Čuki, Modrijani, Jan Plestenjak, Barbara Žerjav iz skupine Donačka, Jernej Pečak iz Prifarskih muzikantov in folklorna skupina Iskraemeco. Za druge je bil višek večera, ko je Jože skupaj s svojima hčerkama Evo in Petro zapel pesem Zgodba o prijateljstvu, ali pa ko je Tilen Artač, odličen imitator zapel nepozabne Krokodilčke, zraven pa so korakale postavne manekenke iz World Top Model Slovenia.

Spet drugi menijo, da je bil najlepši moment večera, ko so Čuki in Nina Pušlar zapeli Ljubi me ljubi. Na odru so se Čukom pridružili še Dejan Vunjak (Rdeča mašna), Alfi Nipič (Ta vlak), Prifarski muzikanti (Ti luna nagajiva), Mama Manka in Poskočni muzikanti (Sankaška polka, Ferrari polka in Pancer tanc), Alya (Štorklje), Mambo Kings (Ko se zaljubiš), Kingston (Zanzibar), plesalci Plesnega mesta, Luka Sešek (Črne oči), Boštjan Romih in Jasna Kuljaj (Greva gor v hribe), Boris Kopitar ( Ena po domače), Vili Resnik (Kraljestvo naše sreče), Ribič Pepe (otroške uspešnice), Kvatropirci (Če se od spominov da živet’), Fantje s Praprotna ( Ta sosedov Francelj, Šmentano dekle, vrh planin), Modrijani (Daj mi poljub) …

Vsi glasbeniki in ostali gostje so v en glas zatrjevali, da takšnega glasbenega večera zares že dolgo ni bilo in vsi upajo, da se bo le ta čim prej spet ponovil. Morda celo, da bi postal tradicionalen, saj so Čuki dokazali, da še kako sodijo v hram slovenske kulture. Bodo postali tradicionalni kot Modrijani? To še ni znano, delajo pa Čuki s polno paro naprej … Njihovi nastopi se vrtijo, kot po tekočem traku, Silvestrovali pa bodo letos na odru v Novi Gorici.


Zadnje novičke

Prejšnji članekLočuje se tudi Robert De Niro
Naslednji članekRebeka Dremelj presenečena nad Šajaninim odzivom