Minila je že 76. podelitev nagrad zlati globus.

Najboljši film

Film, ki je obnorel cel svet – Bohemian Rhapsody – je bil razglašen za najboljši film. Zgodba o skupini Queen še vedno navdušuje tudi v Sloveniji, saj si ga je do danes ogledalo že več kot 150 000 gledalcev! Nad njim se navdušuje tudi predsednik države Borut Pahor, ki si ga je pred kratkim ogledal že četrtič!

Za priljubljenost filma je poskrbel tudi fantastični Rami Malek, ki je za vlogo ekscentričnega Freddieja Mercuryja (na podelitvi se je Malek še posebej zahvalil Freddieju) povsem zasluženo prejel zlati globus za najboljšo moško vlogo.

PREBERITE TUDI: Zlati globusi: Prikupno dekle sabotiralo fotografije zvezdnikov na rdeči preprogi

Najboljša skladba

Nagrado za najboljšo izvirno pesem je prejela skladba »Shallow« iz filma Zvezda je rojena. »Shallow« je postala hit takoj, ko smo jo gledalci prvič slišali v filmu, za kar sta seveda poskrbela edinstvena Lady Gaga in Bradley Cooper! Skladba ima samo na YouTubu že več kot 180 000 ogledov.

Zlati globus je domov odnesel tudi Christian Bale in sicer za prepričljivo vlogo ameriškega podpredsednika Dicka Cheneya v filmu Mož iz ozadja.

“Bale svoj lik proučeval tako, da si je ogledal sleherni posnetek in intervju, o Cheneyju je hotel vedeti prav vse in vse ponotranjiti. S pomočjo nutricionista se je zredil na zdrav način, imel je trenerja za dialekt, trenerja za gibe; naučil se je hoditi, govoriti, premikati kot on. In na prvi dan snemanja je tudi postal on. Vsi smo mislili, da pred nami dejansko stoji Dick Cheney, pove producent filma. Film v kino prihaja 31. januarja.