3 sodniki,16 tekmovalcev, nešteto jedi za katere so nekateri prvič slišali ali jih prvič pripravljali, časovni pritisk, izločitveni testi, solze, odhodi domov in slabi živci. Vse to je oddaja Masterchef Slovenija, ki nas je letošnjo pomlad prikovala na tv zaslone vsako sredo in četrtek. Na koncu je lahko le en zmagovalec, ki domov odnese naziv, pokal in 50.000 €.

Današnja finalna oddaja je bila napeta do konca, saj sta po prvem izzivu tekmovalca – finalista, Jaka Mankoč in Siniša Vasiljev, ki je oddajo vsekakor popestril s svojim besednim zakladom, bila izenačena.

Masterchef Slovenija
Finalista Masterchef Slovenija 2018 (vir: POP TV)

Drug izziv, – glavno jed, ki so ga sodniki Masterchef Slovenija pripravili, so bili popravki njunih jedi v tej oddaji. “Popravni izpit” so temu rekli že izpadli tekmovalci letošnje sezone, ki so ju danes v oddaji spremljali z balkona. Siniša je izpopolnjeval svoj prvi krožnik – brancina. Sodniki krožnika niso razumeli in nad njim niso bili navdušeni. Medtem, ko je Jaka pripravljal krožnik z lososom, ki je po besedah sodnika, Luke Jezerška, prikazal ljubezen na krožniku. Po drugem izzivu finalne oddaje Masterchef Slovenija je Jaka prevzel vodilni položaj. Vendar se je po pripravi glavne jedi, pravo delo za finalista Masterchef Slovenija 2018 šele začelo, saj ju je čakalo še finalno dejanje.

PREBERITE TUDI: Tole je povedal ponosni Tibor Baiee po izpadu iz Masterchefa

Tretji zaključni izziv je bila priprava sladice, ampak ne katere koli sladice, pripravljala sta Masterchef češnjo z več kot 100 koraki. Časa sta imela kar 3 ure in 30 minut, da pa bi imela večjo motivacijo pri delu, so v oddajo povabili tudi njune domače za vzpodbudo.

Masterchef Slovenija
Sladica, ki sta jo morala pripraviti tekmovalca. (vir: POP TV)

Zahtevna sladica je uspela obema, a Masterchef Slovenija 2018 je lahko le eden.

Zmagovalec šova je tako postal Jaka, 23-letni zdravstveni tehnik iz Kopra, ki je s težavo skrival solze. Čestitamo!

 

 


Zadnje novičke

Prejšnji članekKhloe Kardashian na večerji s Tristanom totalno zamorjena
Naslednji članekBoštjan Romih je svoji ženi odkrito priznal, kaj je počel na njun poročni dan