Direktorica TV Slovenija dr. Ljerka Bizilj je Vadnjala po desetih letih zaradi sodelovanja s Pop TV vrgla na cesto. Novinar in član skupine CoverLover je vrsto let sodeloval pri ustvarjanju oddaje Prava ideja na RTV-ju, zdaj pa ga lahko gledamo tudi v novi sezoni priljubljenega šova Znan obraz ima svoj glas na Pop TV. Kot poroča Žurnal24.si, ga je ravno to tudi stalo službe na nacionalki.

Bizilljeva je omenjenemu portalu razložila, da Vadnjal s sodelovanjem s konkurenčnim medijem kršil svoje obveznosti do RTV Slovenija, saj je pravna služba nacionalke ugotovila, da ne bo mogel izpolnjevati svojih obveznosti do njih. Vadnjal je argument označil kot za lase privlečen, mi pa se sprašujemo, če so pravniki, ki delajo za našo nacionalno televizijo morda tudi jasnovidci.

Biziljeva je za Žurnal24.si še dodala, da je "Televizija Slovenija javni servis, za katerega veljajo visoki standardi za sodelavce, še posebno za tiste, ki sodelujejo v informativnih programih pa navsezadnje tudi visoki kriteriji iz novinarskega kodeksa."

Je Bizljeva s tem hotela povedati, da se je Vadnjal s sodelovanjem v oddaji Znan obraz ima svoj glas spustil pod visoke standarde, ki veljajo na nacionalki in zdaj zanje ni več dovolj dober?

Ob tem velja pripomniti, da številni primeri nepotizma na nacionalki pričajo o tem, da imajo pri izbiri sodelavcev pred visokimi standardi pogosto prednost sorodstvene vezi.


Zadnje novičke

Prejšnji članekFOTO! Fotografiral ga je slavni fotograf, nastalo je tole!
Naslednji članekGROZA! Zaradi govora o pravicah žensk so ji grozili!