Vesna Janković priznava, da je teči začela povsem ljubiteljsko, s časom pa je od teka postala odvisna. Zdaj večkrat visoke petke zamenja za športne copate, udeležila pa se je tudi že 10 kilometerskega maratona. Ob lepem vremenu se odpravi v naravo, kjer se ji večkrat pridruži tudi mož Jre, sicer teče kar doma na tekaču.

Vesna pa ni edina, ki ji je tek prišel v kri. Tudi lepa poslanka Eva Irgl je bila ena izmed maratonk na lanskoletnem ljubljanskem polmaratonu, ki ga je pretekla v dveh urah. Pravi, da si je na letošnjih razprodajah že priskrbela novo tekaško opremo in se že pridno pripravlja na oktobrski maraton, ki se ga bo tokrat udeležila na Poljskem in tako zastopala slovenski parlament.

Lanskega maratona sta se udeležili tudi svetlolaski Špela Močnik in Špela Grošelj, ki je za trening najela kar osebnega trenerja.

Večkrat na teden pa se na tek odpravi tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki se maratona zaenkrat še ni udeležil, a priznava, da se po napornem dnevu tako najbolje sprosti: “Kondicijo ohranjam s tekom na Golovec!”

S tekom na Golovec pa vzdržuje svojo kondicijo tudi simpatična Ota Roš, ki se na hrib odpravi enkrat ali dvakrat na teden.

Na teku po Ljubljani lahko ujamete tudi Tanjo Ribič in Branka Djuriča Djura ter igralko Io Krajnc, ki pravi, da je navdušena tekačica in teče kar šestkrat na teden, en dan pa posveti počitku!

Očitno se znani slovenski obrazi zavedajo, da je gibanje zelo pomembno za zdravje in dobro počutje ter je med njimi veliko ljubiteljev teka!


Zadnje novičke

Prejšnji članekLeonardo DiCaprio ima novo
Naslednji članekSara Paxton na snemanju TBL