Kot odgovor na novo kontroverzno zakonodajo o splavu v Alabami, ki prepoveduje skoraj vse splave, vključno z žrtvami posilstva in incesta, so se zvezdnice s vseh koncev združile in delile svoje zgodbe o umetni prekinitvi nosečnosti, da bi končale stigmatizacijo.

Photo by Gilbert Carrasquillo/GC Images

“Splav sem imela pri 15 letih in to vam govorim zato, ker sem resnično prestrašena za ženske in dekleta po vseh državi,” je Philippsova povedala v svoji oddaji.

Photo by Dia Dipasupil/Getty Images

Ne vmešavam se v politične zadeve. Ampak imela sem nujni splav leta 2017. Porod se mi je začel veliko prehitro in morala sem biti budna skozi cel postopek. Bila je ena izmed najbolj groznih izkušenj v mojem življenju. Še vedno imam nočne more. Bila sem sama in nemočna. Ko pomislim, da bodo ženske morale v hujših pogojih na splav, zaradi novega zakona, mi postane slabo,” je igralka zapisala na Twitterju.

Pevka je v najstniških letih zanosila in od strahu skoraj umrla. “Bila je najtežja stvar, ki sem jo morala storiti. Še zdaj me spremlja, ampak odločitev je bila prava. Nisem bila pripravljena, otroku ne bi morala ničesar nuditi,” je javnosti zaupala Nicki.

Whoopi Goldberg

Whoopi je zanosila pri svojih rosnih 14 letih. Bila je prestrašena in nosečnost je poskusila prekiniti z različnimi zvarki, preden se je odločila, da jo umetno prekine.

PREBERITE TUDI: Noseče zvezdnice pokazale trebuščke