Saša, se nam lahko v nekaj stavkih predstaviš, koliko časa si že na glasbeni sceni in kakšni so bili tvoji začetki?

Na glasbeni sceni nisem dolgo, saj sem se širši publiki predstavila na letošnji Emi s pesmijo ‘Živim za zdaj’! Moji začetki segajo v leto 2000, takrat sem se prvič predstavila v oddaji Zoom, potem pa me je pot vodilo po različnih mladinskih glasbenih festivalih, kjer sem osvajala 1. mesta in s tem dobivala še večji zagon za naprej. Izobraževala sem se pri različnih glasbenih interpretih in s tem sem pridobila znanje pevske tehnike za nadaljno pot.

Pela si tudi v narodnozabavnem ansamblu Gorenjski kvintet. Kako je sploh prišlo do sodelovanja?

Tako je in še vedno pojem! Do sodelovanja pa je prišlo čisto naključno, po internetu v oglasih sem iskala ansambel in ravno Gorenjski kvintet je bil takrat brez pevke in seveda je to bila odlična priložnost zame, saj sem si vedno želela v kvaliteten kvintet! Šla sem na avdicijo, s fanti smo se zelo dobro ujeli in tako se je začelo vse skupaj. Sedaj smo že skupaj skoraj 3 leta in morem priznati, da se med gorenjci počutim odlično.

V vseh teh letih, ko si na slovenski glasbeni sceni, se ti je gotovo zgodilo kar nekaj zanimivih pripetljajev. Ti je kakšen še posebej ostal v spominu?

O pripetljajih na Slovenski glasbeni sceni še ne morem veliko govoriti, saj se komaj šele prebijam na to sceno! Vendar kljub temu se spomnim, da je eden moški preklical po imeniku celo slovenijo na priimek Zamernik, da je prišel do moje telefonske številke, dobil je sicer mojega očeta in vprašal, če me pozna, rekel je, da sem njegova hčerka in vztrajal je, da me hoče pozdraviti in tako sem se oglasila in prejemala različne komplimente, takšne in drugačne (smeh)! Moški na srečo več ni poklical…

Kaj te poleg glasbe še veseli v življenju. S čim vse se še ukvarjaš?

Ukvarjam se s kozmetiko, saj sem uspešno končala srednjo zdravstveno šolo, smer kozmetični tehnik. Tako da se v prostem času posvečam temu delu, seveda posvečam se tudi svojemu dragemu fantu, mojemu psu in seveda celi družini!

Kako pa obdržiš svoj glas v formi, obiskuješ vaje petja?

Svoj glas obdržim z vajo, vajo in še enkrat z vajo! Tako kot že zgoraj rečeno, sem  7 let obiskovača solo petje pri različnih vokalnih interpretih. Kljub temu če s solo petjem nehaš, še ne znaš vsega, ampak se skozi različne pesmi, skozi različne vaje še marsikaj naučiš, tako kot se vsak dan v življenju nekaj novega naučiš, tako je tudi pri petju.

Sodelovala si že z zelo različnimi glasbeniki, kdo pa ti sedaj piše pesmi?

Sedaj sem se obrnila na Raaya, ki je že poskrbel za marsikatero znano pevko (Žana, Nuša Derenda, Maja Slatinšek, Manca Špik, skupino Tangels). Sem zelo zadovoljna z njim, saj točno ve, kakšno pesem mi mora narediti glede na moj vokal, skupaj se posvetujeva kako in kaj in potem nastane tako dobra in kvalitetna pesem kot je ‘Živim za zda’j!

Predstavila si se na Emi 2010 s pesmijo Živim za zdaj. Kakšni so bili občutki pred in po nastopu?

Pred nastopom je bilo prisotne malo treme, tako kot vedno na vsakem nastopu… Vendar ko sem stopila na oder, pred ljudi, je trema izginila in sem se povsem predala skladbi. Občutki po nastopu so bili fenomenalni, saj sem bila s svojim nastopom zelo zadovoljna, saj sem se po svojih najboljših močeh predstavila Sloveniji, to pa je bil zame največji dosežek, da sem naredila dober vtis na publiko, saj se šele prebijam na slovensko glasbeno sceno!

Za konec nam še povej, kakšni so tvoji načrti za naprej? Pripravljaš kakšno novo pesem?

Z ekipo imamo veliko načrtov za naprej, vendar bomo šli korak za korakom, saj se nam nikamor ne mudi. Verjetno se bom prijavila še na kakšen festival. Pripravljamo pa tudi novo pesem, ki se bo precej razlikovala od moje prve ‘Živim za zdaj’…

Saša, želimo ti še veliko uspehov!

Urška Krek


Zadnje novičke

Prejšnji članekDrew Barrymore: Plastične operacije so bedarija!
Naslednji članekBillysi: Pripravili popoln rock žur!