Ugotoviti, kakšni so vaši cilji, je za začetek težko – naučiti se postaviti oprijemljive cilje in vaditi, da vaše sanje postanejo del vašega življenja, je lahko še težje. Na vašo srečo vam lahko vaje za določanje ciljev na TikTok-u pomagajo iti v smer, na katero ciljate.

V idealnem primeru vam bodo dejavnosti za določanje ciljev pomagale izvedeti več o tem, kdo ste in kdo želite postati. Hkrati vam bodo pomagali izdelati vrsto konkretnih korakov, s katerimi se boste lahko približali kraju, kjer želite biti. Torej, medtem ko sedite in izdelujete vidno ploščo, vas tehnično morda ne bo približalo vašemu prvemu maratonu, vam bo pa lahko pomagalo, da se boste osredotočili in vam bo omogočilo, da se vrnete nazaj, ko bodo stvari težke. In če vidne plošče niso vaša stvar? Ne skrbite – to ni vaša edina možnost.

Zapišite si vaše cilje

Vsi so vas spodbujali, da v določenem trenutku zapišete svoje cilje, toda če še vedno iščete energijo za to, ta TikTok ponuja čudovito reinterpretacijo misli Stevea Harveyja na vidnih ploščah.Zapišite si vse, da ne boste le spremljali svojih sanj, ampak tudi, da boste odgovorni in zbrani.

@anisabenitezLast reason made my mind 🤯 Source in comments #goalsetting #visionboard #steveharvey #manifestationtips

♬ original sound – Internet Entrepreneurs

Naredite vidno ploščo

Ni nujno, da ste umetnik ali strokovnjak za kolaže, da si naredite uporabno vidno ploščo. Poiščite slike, ki jih želite uporabljati na spletu ali v revijah (če imate nekaj prastarih komunikacijskih naprav, ki ležijo naokoli), in razvrstite kategorije glede na to, kaj je za vas pomembno (zdravje, družina, kariera itd.). Sanjajte veliko in naredite desko tako lepo, kot želite.

Osredotočite se na zdaj

Začeti morate tam, kjer ste, da bi prišli tja, kamor greste, zato TikTok priporoča, da sestavite seznam svojega trenutnega duševnega, poklicnega in osebnega stanja. Nato navedite, kje želite biti v teh kategorijah na določeni točki v prihodnosti. Če se počutite dodatno navdihnjeno, narišite, kako bi vse to izgledalo na miselnem zemljevidu – gre za ustvarjalnost s tem, kar je lahko, zato dejanske veščine risanja niso potrebne.

Osredotočite se na en cilj

Morda ste tip človeka, ki nima težav pri postavljanju ciljev, vendar se vam zdi nemogoče, da bi se dejansko premaknili k njim. V tem primeru TikTok priporoča, da se odločite, da boste sledili samo eni od svojih idej. Mogoče želite napisati roman in spremeniti kariero …

Napišite pogodbo s seboj

Včasih zapisovanje na papir preprosto ni dovolj. Mindset hacks vam lahko pomaga pri zapisovanju ciljev, še posebej če o tem razmišljate (kot svetuje TikTok), kot je ustvariti pogodbo s seboj. Svojih ciljev ne dajete samo na papir, ker vam je to naročil internet – podpisujete sporazum s seboj, s seboj in s seboj. Ta premik v vaših mislih lahko vaše cilje postavi na višjo raven.

Prejšnji članekMarko Potrč ima novo
Naslednji članekKako na zmenek v času koronavirusa? Kako se zaljubiti med pandemijo? Kaj pa seks?