Na otokih in obali Vas pričakujejo prekrasne plaže, veliko možnosti za vodne športe ali šport ne kopnem, kot tudi zabava po Vašem izboru. Tukaj lahko prav tako uživate v norem ritmu klubov za mlade ali poslušate serenade na hotelski terasi ob morju, poskušate specialitete v slow food restavraciji, ki si s svojo kakovostjo zasluži mednarodna gastronomska priznanja, ali v konobi uživate sveže, pravkar ulovljene ribe… V notranjosti regije boste uživali v gorski pokrajini, prijetnih poletjih in zimskem vzdušju, ki ga pomnite le iz starih razglednic. In še nekaj: zima v reškem zaledju omogoča doživetje, ki ga boste pomnili: lahko smučate ali se sankate s pogledom na morje! V Kvarnerju je toliko protislovij, toliko različnih pokrajin in doživetij, ki temeljijo na zgodovini, tradiciji in sodobnosti.
RECEPT: FANJKI
Sestavine: 4 rumenjaki, 3 žlice smetane, 2 žlici sladkorja v prahu, 3 žlice belega vina, pol žličke soli, 500g moke
Vse razen moke dobro premešajte, nato pa zmešajte z moko in pustite stati pol ure. Nato na tanko razvaljajte, izrežite v raznih oblikah in pecite na vročem olju. Pečene posipajte s sladkorjem in cimetom.
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Mojmir Šiftar (MasterChef Slovenija): konec je!
- Maja Keuc je bila izdana iz strani svojega partnerja
- Tina Maze je za rojstni dan pokazala svojo hčerko
- Britney Spears: Posredovati je morala nujna pomoč
- Marjetki Vovk in Raayu je v manj kot tednu dni uspelo tole
- Indira Ekić se bo kmalu poročila, čeprav še nima vsega dorečenega
- V MasterChef kuhinji niso samo kuhali, ampak so se tudi zabavali