Pokrajina pašnikov in oljčnih nasadov, obrobljena z opletom kamnitih neometanih zidov, živeča v ritmu skoraj nedotaknjene narave, skriva otoški zaklad – creško jagnjetino in olive. Paša na aromatičnih travah, obogatenih z morskimi aerosoli, daje posebno sladkost temu mitskemu mesu, pripravljenemu na številne načine v krušni peči, na žaru, ocvrtem ali na lešo. Kakovosten ovčji sir in skuta, ter darovi morja dopolnjujejo rapsodijo okusov, začinjeno s sadeži večstoletnih oljk, iz katerih poleg vrhunskega ekstra deviškega olja pridelujejo tudi marmelade in žganja.
Otok Cres – gastronomske prireditve
- Dnevi creške jagnjetine in olivnega olja 4. 2013.
- Brudetijada – tekmovanje v kuhanju brodeta 6. 2013.
- Dnevi češenj 6. 2013.
- Dnevi creških fig 8. 2013.
Več o receptih in destinacijah Kvarnerja si lahko preberete na tej povezavi.
Več si preberite na tej povezavi »
Zadnje novičke
- Je s tem Rok Piletič priznal, da bo nehal peti?
- Je s tem zapisom Jan Plestenjak priznal, da bo postal očka?
- Vlasta Mažgon (Poroka na prvi pogled) je odšla daleć, a ne sama
- Dejan Vunjak: Med prazniki vsi nekje na lepšem, on pa počne tole
- Ula Furlan razkrila delček zasebnosti svoje mame Miše Molk
- Maša Levačič (Poroka na prvi pogled) doživela neprijetno izkušnjo na morju
- Ste opazili to napako v nadaljevanki Skrito v raju?
- Takšen simpatičen mladenič je bil Domen Beribak (MasterChef Slovenija) pred leti