Kako sta se od snemanj oddaj Ljubezen skozi želodec, spremenila, izpopolnila?
Format tokratnega izziva, ki nama ga je dal urednik Tomaž Perovič, je drugačen: gre za kuho v okviru informativne oddaje, zato se osredotočimo predvsem na zgodbo živil in na jasno ter nazorno podan recept. LSŽ je bila družinska oddaja, ki nam je predvsem pokazala, da je kuhanje zabavno in da te mora zagrabiti. Zdaj pa se osredotočimo na samo vsebino tega, kaj se znajde v loncih, zdaj je hrana postala informacija, nosilec sporočila, tako rekoč novi medij. To se je spremenilo tudi v kulturnem kontekstu: slovenska prehranska pokrajina se je v zadnjih letih zelo razvila, osvestila in postala še zahtevnejša.
Imata pri kuhanju kakšne vzornike?
Slovenska stara mama, ki sreča Gordona Ramsaya in vse skupaj postavi v kulturno-zgodovinski kontekst :).
Kaj vama je predvsem najpomembneje, da z oddajo sporočita gledalcem?
Da je kuhanje zabavno, to že vemo. Da pa je kuhanje lahko tudi informativno, bomo skušali pokazati zdaj. Vsak naš grižljaj ima namreč tudi družbene, ekonomske, okoljske in zdravstvene posledice, ki jih bomo osvetlili, naše analize pa bomo seveda tudi skuhali: konkretno, jasno in nazorno.
Zadnje novičke
- Luka Dončić je svoji zaročenki Anamarii naredil to javno
- Tadeja Majerič je pokazala, kako neizmerno uživa, a brez svojega Jana Plestenjaka
- Ana Praznik je končno dobila to, kar je iskala
- Pevka Alya poslala pozdrave iz zares prelepega kraja, oblečena le v…
- Eden bolj znanih TV voditeljev spregovoril o svojem težkem razhodu
- Naredili smo napako, Alenko Godec smo preselili v razkošno vilo
- Boruta Pahorja je očarala lepotica v pisarni
- Družino Iris Mulej so v Bosni ustavili nenavadni cariniki, Iris pa je vse posnela