Največ nominacij, kar štiri, imajo slavni britanski rokerji in mlada valižanska pevka Duffy. Sledi londonska kantavtorica Adele, indie pop bend Scouting For Girls in alternativni rokerji Elbow, ki se bodo tekmovali v treh kategorijah. Dve nominaciji so si prislužili Ting Tings, Radiohead, Girls Aloud in Estelle.

Coldplay tekmuje v kategoriji za najboljšo glasbeno skupino, njihov album “Viva La Vida or Death and All His Friends” pa se je znašel med nominacijami za najboljši album leta. Nagrada se jim nasmiha tudi v kategoriji za najboljši singl in najboljši nastop.

V kategoriji za najboljši album in najboljši singl jim konkurira Duffy, ki je v le enem letu iz popolne anonimke postala velika zvezdnica. Mlada pevka, ki ji bo konkurirala le njena velika tekmica Adele, je nominirana tudi v kategoriji za najboljšo solo izvajalko in najboljšega britanskega debitanta.

Podelitev nagrad bo potekala 18. februarja, poleg gostiteljice slovesnosti, Kylie Minogue, bodo nastopili tudi Pet Shop Boysi, U2, Kings of Leon in Girls Aloud.


Zadnje novičke

Prejšnji članekVedno zapeljiva Rihanna
Naslednji članekAmy Winehouse rešila utapljajočo žensko