Ana Maria Mitić in Tilen Artač v novem videospotu

Prihaja nov muzikal Alpska saga.

2
Deli

Na kmetiji na Ljubljanskem barju so snemali videospot za pesem ‘Če hočeš moja bit’, ki je del novega muzikala Alpska saga, narejenega z glasbo skupine Agropop.

Že samo ozračje je klicalo po »odštekanem«, drugačnem videospotu, ki se resnično vrača v čas Agropopa in njihovih pesmi. Osrednjo vlogo v muzikalu in tudi videospotu ima Franček Piromanček, ki ga igra Tilen Artač.

“Na kmetiji pri gospodu Marjanu, ki nastopa tudi v videospotu, sem čutil vso energijo takratnega Agropopa. »Odštekano« do konca. Če je zraven Klinči, padejo zavore, popolnoma se prepustiš liku in ta te popelje celo do tega, da skačeš po gnoju, loviš živali in se voziš s traktorjem, četudi ga nisi vozil že sto let,” v smehu razlaga Tilen Artač.

Njegovo kmečko dekle Lojzka, igra jo Ana Maria Mitić, je »gajstna« gospodična, željna pristne ljubezni … “Men je blo krasn, prou lpo sm se mewa, skoz je bla orng dobra štima. Še tanarbul razburljiv pa je blo, k me je Frančk na traktor naložu pa mau ukol utpelu,” dodaja Ana Maria v Lojzkinem imenu (opomba: to je pristen Lojzkin kmečki, rahlo gorenjski naglas).

V spotu nastopata tudi ustanovna člana skupine Agropop Polde Poljanšek in Aleš Klinar – Klinči, vodja muzikala Alpska saga. Za spot napovedujeta vrnitev v čas Agropopa. “Še prelepa Jasmina bo podobo na ogled postavila. Igra jo Kristina Mišović, pevka in plesalka, ki že s svojo podobo in pozibavanjem z boki poskrbi, da nam je toplo v njeni bližini.”

Muzikal Alpska saga si boste lahko ogledali v Špas teatru:
predpremieri, 30. in 31. marec,
premiera, 1. april,
ponovitev, 5. april. 

Foto: J. Pavec in T. Muc

2 KOMENTRAJI

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.