Dobro poznani in med otroki priljubljeni klovni Rdeči noski prinašajo veselje in nasmehe na obraze številnih bolnih otrok. Ponujajo jim oporo in jim lajšajo čas, ki ga preživljajo v bolnišnici.

Prav s ciljem podpore organizacije sta podjetji Henkel in Mercator organizirali dobrodelno akcijo z naslovom "Tudi mi pomagamo prinesti nasmeh v bolnišnice", v kateri ste lahko sodelovali prav vsi. Z vsakim nakupom izdelkov blagovnih znamk Persil, Silan in Somat v trgovinah Mercator ste prispevali 10 centov za pomoč Rdečim noskom. Zaključek akcije se je zgodil v Splošni bolnišnici Celje, kjer so pobudniki organizaciji Rdeči noski predali donacijo v višini 14.917,60 evrov. Del zneska je doniral Henklov MIT program (Make an Impact on Tomorow).

"Otroke v splošni bolnišnici Celje obiskujemo že sedmo leto. Vsak četrtek smo tu, pozimi, poleti, med počitnicami – vedno. Verjamem, da je rednost naših obiskov pomembna. Otrokom daje občutek varnosti, zaupanja in trdnosti," je povedala Eva Š. Maurer, ambasadorka organizacije Rdeči noski.

"S kolegi klovni smo vsak torek obiskovali najbolj simpatičnega fantka na svetu. Pri treh letih in pol, ure in ure pridno sedi ob aparatu za dializo. Za njega smo izumili pesmico "Medvedek Pu, medvedek Pu, le kje si bil?"  ki jo zna na pamet, čeprav v resnici ta pesmica sploh ne obstaja. Kadarkoli smo prišli k njemu, se je od veselja ves tresel… Pred kratkim je uspešno prestal transplantacijo. Vesela sem, da se kar tresem!" Klovnesa zdravnica Cvilka Hrup

Dogodek je povezovala Anja Križnik Tomažin, ki si je v ta namen prav tako nadela simboličen rdeč nos.


Zadnje novičke

Prejšnji članekŠKANDAL! Kanye in Taylor sta si spet v laseh!
Naslednji članekTomaž iz BB se je šalil, nanj pa so se vsule kritike