Aprila prihajajo dnevi slovenske zabavne glasbe 2017 (DSZG). pravzaprav gre za dva dneva, in sicer za Popevko in izbor Poprock.

Izvedeli smo, da bodo letos oba večera gostili povsem novi voditelji. Popevko bosta vodila pevka Alenka Godec in igralec Uroš Smodej, Poprock festival pa voditeljica, ki je očitno ponovno vrača na male zaslone, Anja Križnik Tomažin, komik Tin Vodopivec in voditelj Perica Jerković.

Alenka Godec je na oder Popevke stopila prvič leta 1998, ko je s skladbo Bodi luč prejela nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo. Leta 2001 je pela o Sreči, tri leta kasneje pa prejela 3. nagrado občinstva za skladbo Rada bi znova poletela. V tekmovalnem delu je Alenka zadnjič nastopila leta 2007 s skladbo Boljša kot prej in prejela nagrada strokovne žirije za najboljšega izvajalca.

Uroš Smolej je čar Popevke spoznal leta 2014, ko je nastopil z razigrano skladbo Bodi moja ljubica nocoj.

“Uf, veselim se izziva, do katerega čutim veliko odgovornost, veselim se Uroševe družbe in opore. Pričakujemo lahko kanček nostalgije, nekaj iskrivosti in seveda 12 izvajalcev in 12 novih popevk, ki bodo še posebej zažarele ob spremljavi velikega revijskega orkestra. Pa še kak glasbeni cukrček za povrh,” je o vodenju letošnje Popevke povedala Alenka.

Sodelujoči izvajalci na Popevki:

Popevka bo na sporedu v soboto, 15. aprila 2017, v neposrednem prenosu od 20. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija.


Anja Križnik Tomažin, Tin Vodopivec in Perica Jerković bodo gostitelji drugega festivalskega večera Poprock.

“Ne vem čisto dobro, kaj naj si mislim o teh fantih. Tako prikupno zmedena sta … ali pa tudi ne. Komaj čakam, da bom delala z njima,” je o voditeljskem trojčku, v katerem je tudi sama, povedala Anja.

Med tremi finalisti, ki jih bo izbrala strokovna žirija, bodo gledalci in poslušalci s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo drugega festivala Poprock.

Letošnji izvajalci Poprock:

Poprock bo na sporedu v petek, 21. aprila 2017, v neposrednem prenosu od 20. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija.

FOTO: Žiga Culiberg


Zadnje novičke

Prejšnji članekMila Kunis prvič po porodu na rdeči preprogi
Naslednji članekLamar Odom v intervjuju razkril vse o uporabi drog, varanju in skorajšnji smrti