Nejc Rek, ki je tekmoval v šovu Bar, je velik ljubitelj živali. Povedal nam je, da so že pred leti doma posvojili mačka Mulca, ki ga je njegova mačja mama zapustila in odšla neznano kam.

"Bil je čisto sam, zapuščen, zato smo ga takoj vzeli za svojega, ga spravili na noge, da je preživel, saj je bil zelo dehidriran. V nasprotnem primeru bi zagotovo poginil."

Pred kratkim pa sta se pri njih ponovno pojavila dva mala mucka, ki jih je mačja mama prav tako zapustila, za njo pa niti ne vedo, kdo je lastnik. Nejc je ob tem kar malo besen:

"Mislim, da bi moral tisti, ki je lastnik poskrbeti zanjo kot se spodobi in jo nad vse zadnje tudi sterilizirati. Takim ljudem, ki se ne ukvarjajo s svojimi hišnimi ljubljenčki močno odsvetujem, da si omislijo kateregakoli hišnega ljubljenčka, saj to niso igrače, katere čez noč postaviš v kot in greš naprej.  Tega se ne počne! Poleg vsega, pa se je potrebno z njimi ves čas ukvarjati!"

Majhna mucka, za katera še vedno izbirajo ime, so seveda prav tako vzeli pod svoje okrilje. Sprva so iskali nekoga, ki bi ju mogoče lahko vzel k sebi, a so se na koncu odločili, da ju obdržijo kar sami, ker sta jim prirasla k srcu.

"Sta dve mali nagajivi kepici, ki ne moreta drug brez drugega. Vedno sta polna energije in nam polepšata še tako črn dan. Pri nas doma je za živali vedno dobro poskrbljeno. Seveda pa se mi zdi zelo pomembno ravno to, da jih sprejemamo kot del naše družine, kot družinske člane, članice," je še izdal Nejc. 

Bravo za te lepe geste! 


Zadnje novičke

Prejšnji članekKot kaže Bridget Jones še ne bo konec
Naslednji članekŠpela Grošelj si jih je spet zaželela