Kateri je najboljši nasvet, ki ste ga kdaj prejeli? Je takrat, ko ti je mama rekla, naj nosiš zaščito pred soncem, ali pa je tvoja sestra, ekonomistka, razložila pomen obrestnih mer?

Ali pa ste naklonjeni nasvetu, ki ga je lik Wallacea Shawna Vizzini opisal v “Princess Bride”: “Nikoli se ne vmešavajte v kopensko vojno v Aziji.”

Koristno je slišati več dobrih nasvetov, ne glede na to, koliko ste stari. Tu je vzorec nekaterih najboljših nasvetov, za katere milijarderji, izvršni direktorji in drugi znani ljudje pravijo, da so jih kdaj prejeli.

Barack Obama: Zaupajte si in bodite čisti

Predsednik Barack Obama je dejal, da je od svojega predhodnika Georgea W. Busha prejel dva dragocena nasveta.

Prvi je bila resni. Obama je za CBS “Face the Nation” dejal, da mu je Bush svetoval: “Zaupaj si in vedi, da ne glede na vsakodnevne cikle novic in hrup Američani potrebujejo svojega predsednika za uspeh ne glede na politično stranko.

Donald Trump: Ne bojte se napak

Predsednik Donald Trump je napisal celo knjigo o svojih najljubših navodilih uspešnih poslovnežev, “Trump: Pot do vrha – najboljši poslovni nasvet, kar sem jih kdaj prejel.”

Eden od nasvetov, ki ga v knjigi omenja poslovnež, ki se je spreobrnil v politiko, je odločnost:

“Ne bojte se narediti napak. Vedno jih lahko popraviš. Pomembno je pridobiti dejstva in se odločiti. Ne pozabite, da nobena odločitev ni odločitev.”

Kobe Bryant: Bodi ti

Preminulega zvezdnika lige NBA Kobeja Bryanta so nekoč vprašali o najboljših nasvetih, ki jih je kdajkoli podal košarkarska legenda Michael Jordan.

“Verjetno je bil najboljši nasvet to, da moram biti jaz,” je dejal Bryant v intervjuju.

Martha Stewart: Zmoreš karkoli

Ideja za življenjski slog Marthe Stewart je prišla zaradi njene samozavesti z nekaj očetove pomoči. Stewartova je na LinkedInu zapisala:

“Najboljši nasvet sem dobil od svojega očeta, ko sem bila star 12 let in sem bil pripravljena poslušati. Rekel mi je, da lahko s svojimi osebnimi lastnostmi, če se odločim za to, naredim karkoli se odločim.”


Zadnje novičke

Prejšnji članekTako so svetovne zvezdnice in zvezdniki izgledali na podelitvi nagrad BAFTA
Naslednji članekTo je velika sprememba Filipa Flisarja, ki je nikakor nismo pričakovali