Tokrat se je z oskarjem nagrajeni Leonardo DiCaprio odločil investirati zajetno vsoto denarja v prehrambeno podjetje za trajnostni razvoj, z imenom ‘Love The Wild’, ki je specializirano za zamrznjeno morsko hrano. Presenečeni? Leo je razložil razlog svoje odločitve.

“Predvideva se, da bo leta 2050 svetovna populacija dosegla devet milijard ljudi, kar ustvarja izreden pritisk na naše vire hrane,” je DiCaprio povedal v izjavi. “Morska hrana je primarni vir beljakovin za skoraj milijardo ljudi. A klimatske spremembe, čedalje večja kislost morja in prekomerno ribarjenje imajo hude posledice na naravno stabilnost naših oceanov.”

Podjetje Love The Wild spodbuja ljudi, da se zavzamejo za to krizo na pomemben način, saj uporablja le ribe, ki so bile vzgojene na trajnostni način. “Izkoriščanje naših oceanov je veliko ekosistemov spravilo na rob propada, kar vpliva na stabilnost naših oceanov kot zanesljivega vira prehrane, ki ga imamo že na tisoče let”, je povedal.

DiCaprio je močno angažiran tudi v drugih dobrodelnih projektih in organizacijah, ki delajo na ohranjanju okolja in trajnostnem razvoju, in sicer v okviru lastne fundacije Leonardo DiCaprio Foundation, ki jo je ustanovil pred skoraj 20 leti, leta 1998. Na spletni strani fundacije je zapisano, da se zavezujejo “dolgoročnemu zdravju in dobremu počutju vseh prebivalcev Zemlje. Preko povezovalnih partnerstev podpirajo inovativne projekte, ki ščitijo ranljivo naravo, divjino pred izumrtjem, medtem ko hkrati ohranjajo ravnovesje ogroženim ekosistemom in vrstam.”

Res vzorno in pohvale vredno!


Zadnje novičke

Prejšnji članekFOTO! Gorski zdravnik navdušil Slovenijo
Naslednji članekLili Žagar izdala nekaj nasvetov pravega prehranjevanja