ČAKA NAS SKLEPNO DEJANJE PRVE SEZONE ODDAJE ZVEZDE POJEJO. KATERI PAR IMA NAJMOČNEJŠE ADUTE?

Potem ko si je prva sezona Zvezde pojejo zelo hitro priborila “domovinsko pravico” na sporedu in je začelo občinstvo TVS uživati v vse boljših nastopih, je pred finalom ozračje že razumljivo razgreto.

Vsi trije znani Slovenci iz “neglasbenih” voda, ki so v finalu – Eva Irgl, Boštjan Romih in Jure Sešek – so navdušili z izvedbami, ki se jih ne bi sramovali niti poklicni glasbeniki. Sicer je res, da nihče od njih pevsko ni popoln začetnik, a vsekakor je treba nekdanji voditeljici in sedanji poslanki ter dvema voditeljema čestitati, da so premagali ne le tremo, ampak se tudi tako spretno znašli v pevski vlogi na odru, v živo, pred kamerami, pred katerimi ni pomembno le to, kako zapojejo pesem, ampak tudi to, kako bo zadeva videti na televiziji.

Morda sicer nobeden od parov nima energije in zagretosti v slogu recimo Reneja Mlekuža in Omarja Naberja, mediteranske romantike Danijela Malalana in Ylenie Zobec ali pa humorja, ki sta ga (žal tudi na račun kakovosti izvedbe) demonstrirala Rado Mulej in Vlado Pilja. Zato pa so znali finalisti ob dobri interpretaciji unovčiti tudi sloves, ki ga med občinstvom že tako imajo. Oba voditelja sodita med najbolj priljubljene pri nas, poslanka pa zaradi svojih nekdanjih nastopov na televiziji tudi ni neznanka in zna odlično kovati tako politični kapital kot svojo fotogeničnost.

In izbira pesmi? V prvih dveh krogih so si pari izbrali pesmi, ki so jim bile pisane na kožo po temperamentu, vsekakor pa so se “taktično” odločali tudi za preverjene uspešnice in pesmi iz domačih logov, ki preverjeno “vžgejo” pri občinstvu, ki spremlja oddajo in glasuje.

Jure Sešek je z Nuško Drašček blestel v dveh “večnih” tujih hitih, Something Stupid in Amigos para siempre. Boštjan Romih je ob Alenki Godec začel z Bisere imaš v očeh in si nato drzno pomeril še osvajalske čevlje Jana Plestenjaka s skladbo Soba 102, Eva Irgl pa je z Giannijem Rijavcem po baladi Vse, kar sva bila, odjadrala najbolj v ljudske vode z Vsi so venci vejli in očitno ubrala prave strune pri občinstvu.

V finalu bodo pari sicer izvajali po dve pesmi, tako da bomo gledalci dobili malce več predstave tudi o sposobnostih nastopajočih v različnih tipih skladb. Vsekakor si lahko pred finalom želimo le eno: da bi odločali nastopi, ne pa kak na hitro improviziran glasovalni stroj, ki bi prinesel zmago temu ali onemu paru. 


Zadnje novičke

Prejšnji članekMoja najljubša pravljica
Naslednji članekBarron brez izpita