2. januarja se je na Prešernovem trgu z Gibonnijevim koncertom končal venček veselodecembrskih prireditev v centru prestolnice. Priljubljeni pevec je svojim oboževalcem in naključnim mimoidočim pripravil glasbeni spektakel ter tako poleg čaja, medice in seveda nepogrešljivega kuhanega vina, brez katerega si Slovenci sploh ne znamo predstavljati zimskih zabav na prostem, obiskovalce grel s svojimi največjimi uspešnicami Libar, Ovo mi je škola, Zlatne godine …

Gibonni za silvestrovoč Neeee!
Številne je skrbelo, da je 2. januar slab termin za koncert, saj bo pevec gotovo utrujen še od nastopa na divjo silvestrsko noč. V leto 2008 je Gibonni vstopil v Istri, na odru glavnega trga v Poreču. Ko so že pozno jeseni objavili, da bo Porečane in številne turiste v novo leto popeljal prav ta pevec, je v Istri završalo. A ne od veselja. Prevladovalo je namreč mnenje, da je Gibo sicer odličen pevec, vendar zaradi svojega baladnega repertoarja popolnoma neprimeren za noro silvestrovanje. Na prehodu iz leta 2006 v 2007 je v Poreču namreč nastopila skupina Gustafi, ki je s svojim veselim poskočnim nastopom poskrbela, da se je o evforičnem poreškem silvestrovanju govorilo še celo leto. Zato so Porečani dvomili, da bo tudi Gibonniju uspelo množico poskočno popeljati v novo leto.

Morda pa vendarle …
Vendar so se ušteli, saj so bili odzivi nadvse pozitivni in tudi največji dvomljivci so na raznih istrskih forumih in zgodnjejanuarskih pogovorih ob kavi priznali, da je pevcu uspelo, da je nepregledno množico pripravil do veselega poskakovanja in nepozabnega vstopa v leto 2008. Ko se je staro leto prevesilo v novo, se mu je na odru pridružil tudi župan Poreča, nad prihodom katerega pa obiskovalci niso bili ravno navdušeni.
Gibo in Zoki: uspešen duet
Drugačna zgodba se je odvila dva dni pozneje, ko se je na ljubljanskem odru Gibonniju pridružil tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič. Prišel je pozdravit svojega prijatelja in se zahvalit Ljubljančanom ter obiskovalcem iz vse Slovenije, ki so s svojo prisotnostjo poskrbeli, da so decembrske prireditve v prestolnici uspele. Obiskovalci so ga nagradili z glasnim aplavzom, skupaj z navdušeno množico sta zapela tudi legendarno Cesarico, Jankovič je nato odšel z odra, Gibonni pa je Ljubljančanom še razložil, da se ne želi mešati v politiko, vendar Zorana dobro pozna in meni, da je dober človek, zato jim je naročil, naj dobro pazijo nanj.

celoten članek