Deli

Svetovno znani kuharski mojster Gordon Ramsay je sicer tudi avtor številnih knjig, oddaj in je vsekakor prava medijska zvezda.

Svari pred rdečim alarmom za restavracije

Za televizijo FOX je povedal: “V svoji kuharski karieri sem se naučil, kako zelo hitro lahko ocenim restavracijo ali je dobra ali ne.” Pravi, da lahko restavracijo najprej oceniš po tem koliko je zasedena. “Če prideš skozi vrata in takoj dobiš prazno mizo, je to po njegovem znak, da hrana ne bo vrhunska. 98% miz je pri dobrih restavracijah rezerviranih daleč v naprej. To pomeni, da brez rezervacije praktično ni mogoče jesti. Če prideš čez vrata iz ulice in se takoj usedeš, bo že nekaj narobe,” pojasnjuje kuharski velemojster.

Gordon tudi svari, da če pred restavracijo piše »juha dneva«, je to zagotovo juha, ki stoji že več dni. Ramsay je sicer tudi avtor številnih knjig, oddaj in je vsekakor prava medijska zvezda.

Rdeči alarm kadar želiš kaj prigrizniti:

Prazna restavracija

“Slabo restavracijo boste prepoznali že od daleč. Če je v času kosil in večerje popolnoma prazna ter vam natakarji brez težav takoj ponudijo mizo, se tja nikar ne podajte,” svari slavni chef.

Dolg seznam specialitet

“Če meni ponuja več strani specialitet, verjetno nobena izmed njih ni prav okusna,” pravi Ramsay. “Zakaj bi imeli 27 specialitet? Dobre restavracije imajo le eno ali dve.”

Dnevna juha

Dnevna ponudba nikakor ni stoodstotno zagotovilo, da je z restavracijo nekaj narobe, a Gordon Ramsay pravi, da so dnevne juhe velikokrat znak, da želi restavracija porabiti ostanke hrane.

Skratka, gneča je po navadi dober znak!

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.