Deli

Pisali smo že, da se nad hollywoodsko srenjo zopet nahaja senca seksualnega škandala: tokrat je tarča obtožb producent Harvey Weinstein, eden najvplivnejših mož v svetu filma. PREBERITE VEČ >>

Kako bo njegov (začasni?) umik vplival na filmsko industrijo?

Obtožbe proti Harveyju Weinsteinu so bile v Hollywoodu, podobno kot pri Billu Cosbyju, menda dolga leta “javna skrivnost”. Številni analitiki zdaj teoretizirajo, da je vse skupaj zdaj na dan lahko prišlo zato, ker Weinstein v industriji nima več vpliva, kakršnega je imel nekoč. Seth MacFarlane (od 1. novembra ga bomo lahko gledali v FOX seriji Orville) se je na podelitvi oskarjev prav tako se javno pošalil na račun Harveyja Weinsteina:

Navidezno nerodna šala, ki jo je Seth sprožil o kraljevem Harveyu Weinsteinu, je nato dobila novo/resnično podobo in pomen ob groznem razkritju zgodb o nadlegovanju.

Weinsteinova moč v Hollywoodu je od nekdaj v veliki meri izvirala iz tega, da jo je znal uporabiti v Akademiji filmskih znanosti in umetnosti. Na vrhuncu moči je bil v drugi polovici devetdesetih, ko je tudi filmom dvomljive kakovosti pomagal do finančnega uspeha in oskarjev (lep primer je Zaljubljeni Shakespeare). Ta vpliv ni nikoli zares usahnil: še lani je do šestih nominacij prignal razmeroma majhno, spregledano dramo Lev.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.