Da je najizvirnejši hrvaški kuhar David Skoko nova zvezda kanala 24kitchen, ni več nič novega. Smo pa od njega izvedeli nekaj zanimivosti, ki jih zagotovo še niste vedeli.

PREBERITE: Najizvirnejši hrvaški kuhar nova tv zvezda

Med vašimi hrvaškimi kuharskimi kolegi so prenekateri gastronomi, ki so obogateli s kuharijo. Je to enostavno?
Jaz ne poznam niti enega in niti ne verjamem, da lahko na Hrvaškem uspeš s tem poslom.

Kaj je prva stvar, ki jo boste na kanali 24kitchen pokazali?
Ideja vseh oddaj je, da se držimo lokalne hrane in priprave jedi iz lokalne hrane. Moje jedi bodo torej lokalne, vendar še vseeno moderne. Ne preveč, ravno toliko, da bodo zanimive, drugačne. Kuharija ne bo samo ribja, ampak bo obsegala cel spekter.

Javnost vas sicer najbolje pozna kot ribarski kuhar. Ste iz ribiške družine in imate ribjo kantino. Niste planirali biti ne kuhar ne ribič. Kako se je začela vaša zgodba? Sicer mi je všeč ideja, da bi bil ali ribič ali ribji strokovnjak v kuhinji. Konobo pa smo v resnici štartali z željo, da ulov prodajamo še kako drugače, kot samo ulov. Torej, da ne prodajamo neposredno samo rib. Torej, smo oplemenitili posel in začeli delati. Hitro smo skapirali, da nam gre ta posel zelo dobro, zato smo vse bolj tudi rasli. Ustvarjali smo vse več in več, vse več je bilo novih idej in kar naenkrat smo rasli z Batelino. Tako nekako se je začela tudi zgodba o „Batelini”, mali družinski restavraciji, ki jo je odprl njegov oče. Restavracija je dobila leta 2014 naziv najboljše hrvaške restavracije.

Imate kaj treme pred snemanjem?
Seveda, da jo imam.

Kaj smatrate kot vaš največji uspeh?
Moj največji uspeh ni moj ampaj je uspeh cele družine. Da smo ostali skupaj, kot družina in hkrati delali biznis. Najbolj sem pa vessel, da sem lahko kuhal s hrvaškimi kuharji – Hrvoje Zirojevićem, Tom Gretićem in Dino Galvagnom. Oni so moja inspiracija.

Ker je restavracija družinski posel … kako ste določili kdo je glavni?
Oče in mati sta alfa in omega, vsi, ki se vrtimo okrog njiju smo samo “vrtalke” (smeh). Mama in oče sta vse. Sonce in Luna našega osončja. Kadar eden oziroma maksimalno dva odločata, je vse lažje.