Deli

Včeraj so v Unionski dvorani Grand hotela Union izbrali Slovenko leta 2017.

Med desetimi ženskami, ki navdihujejo s svojim žarom in so v letu 2017 na svoj način prevetrile okolje, pa je po izboru bralk in bralcev revije Jana zmagala Petra Greiner, ustanoviteljica Zavoda 13.

Petra je mati drugorojene Sofie s prirojeno genetsko napako – trisomija. Z ustanovitvijo Zavoda 13 je spodbudila k ozaveščanju o drugačnosti, sprejemanju otrok s posebnimi potrebami in zagotavljanju potrebne pomoči in podpore tem družinam. Pripravila je več odmevnih razstav in dogodkov, s katerimi odstira tančice strahu in stigme z različnih pojavnih oblik drugačnosti. Za energično Mariborčanko se zdi, da v življenju ni ovir, temveč so le izzivi, ki se jih loteva z neverjetno notranjo močjo. Petra Greiner je prepričana, da so prav ženske ključne pri skrbi in vzgoji otrok s posebnimi potrebami, ki jim pravi posebni otroci. Če otroka namreč sprejmejo same, ga sprejme vsa družina in v končni fazi tudi družba.

“Res sem presenečena, da sem bila izbrana, ker so vse ženske izjemne. Zahvala gre mojemu možu in hodečima hčerama. Hvala otroški norosti. Tako je vsem lažje. Zaradi otroške norosti sem veliko bolj vesela. Hvala tudi mojima staršema, ker sta mi dala »gen« moči in neustrašnosti. Hvala vsem staršem našega zavoda. Smo zelo posebni, drugačni. Imamo tudi veliko črnega humorja, da zdržimo. Ja, naša življenja niso običajna. imamo skrbi. Imamo drugačne napore. Ampak neustavljivo voljo in ljubezen.”

Na dogodku so za glasbeno popestritev poskrbeli – Rudi Bučar z Istrabendom in Nika Zorjan. Prireditev je vodil Bojan Emeršič, Slovenko leta 2017 pa so s prihodom podprli tudi: Ula Furlan, Miki Šarac, Petar Radović, Darinka Pavlič Kamien, Janja Pušl, Miran Stanovnik, Boris Cavazza … 

Foto: Primož Predalič

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.