Javnosti je jasno, da je njeno srce zlomljeno. Kraljica Elizabeta II je pred mesecem in pol izgubila dolgoletnega moža princa Philipa, zdaj pa nič več ni enako. Poleg tega, da je ostala brez prijateljev in moža, je ostala tudi brez zadnje osebe, ki ji je popolnoma zaupala. Kot je poudaril Matthew Dennison, je imela kraljica v svojih 95 letih življenja le tri tesne zaupnike. Rekel je, da je bolj osamljena kot kdajkoli prej, saj so njeni zaupniki (vsi trije) umrli in njeni otroci, vnuki in prijatelji niso dosegli te stopnje zaupanja.

Omenjene tri osebe so bile kraljičina mati Elizabeth Bowes-Lyon, kraljičina sestra princesa Margareta in njen mož princ Philip, ki jo je nazadnje zapustil. ‘To je trio, ki mu je bila bližje kot kateremu koli otroku ali prijatelju,’ je zapisal Matthew v knjigi ‘The Queen’. “Po smrti kraljice matere in princese Margarete leta 2002 je bil Philip edini preostali član te skupine. S to izgubo je postala bolj osamljena kot kadar koli v svojem dolgem življenju,” je dejal.

Nadalje je poudaril, da je bila pripravljena na moževo smrt. “Desetletja gradnje njene osebne moči in odpornosti s popolnim razumevanjem izolacije v središču kraljičine vloge so jo pripravila prav na tak čas,” je poudaril in se spomnil usodnega leta 2002, ko je Elizabeta izgubila mamo in sestro. Princesa Margaret je umrla 9. februarja v 71. letu starosti po možganski kapi. Manj kot dva meseca kasneje je Buckinghamska palača sporočila žalostno novico, da je kraljičina mati v starosti 102 let mirno umrla v spanju. Spomnimo, v intervjuju za New York Times je strokovnjak BBC-ja za kraljevo družino Peter Hunt pred kratkim dejal, da bo kraljica elegantno izginila. Očitno se je tam začelo dogajati. Čeprav se je kmalu po smrti vrnila h kraljevskim obveznostim, Elizabeta še vedno žaluje. Čeprav naj bi danes vodila otvoritveno slovesnost parlamenta v Londonu, je po drugi strani zapisano, da bo za nekaj časa zapustila dvor Windsorja, ker je žalost naredila svoje. Kraljičin umik iz Windsorja spominja na isto potezo kraljice Viktorije, ki je leta 1861 izgubila moža princa Alberta, ki je imel takrat le 42 let.


Zadnje novičke

Prejšnji članekIvjana Banić si želi drastično spremeniti svojo pričesko! Poglejte, kako!
Naslednji članekSlovenija ne gre naprej! Ana Soklič odhaja domov