V finalu šova MasterChef Slovenija sta se pomerila dva prijatelja. Bruno in Žiga, ki sta oba izvrstna kuharja in sta skozi celoten šov izjemno napredovala. Kot se za finale spodobi, je tudi tokrat bilo spektakularno in lahko bi rekli, da najboljše finale vseh sezon.

Začela sta s predjedjo

Najprej sta tekmovalca morala pripraviti predjed. Na voljo sta imela pet sestavin med katerimi sta morala izbirati. Žiga je izbral kraljeve kozice, Bruno je izbral kozjo skuto. Pripravila sta odlične predjedi. Bruno je dokazal, da mu domači okusi niso tuji in navdušil sodnike, Žiga pa je pripravil ‘finger food’ in res šokiral – a v pozitivnem smislu. Sodniki so celo rekli, da sta to najboljši predjedi, kar so jih dobili do sedaj v finalu. Točke po prvem kuhanju so bile 28:29, za eno točko je vodstvo prevzel Bruno.

Vir: Voyo.si

Glavna jed v zamenjanih vlogah

Finalista je pri naslednji nalogi čakal poseben izziv. Odkrila sta svoji najljubši jedi in nato iz glavne sestavine nasprotnika skuhati boljšo jed, kot jo je on. Bruno je tako pripravljal srnin hrbet, medtem ko se je Žiga moral spopasti s fazanjim meso. Ni jima šlo vse po načrtih, a na koncu sta korektno končala obe jedi. Brunotova je požela navdušenje in spoštovanje, Žiga pa ga je malo polomil. Končen rezultat po tej nalogi je bil 59:49 točk. Bruno je svoje vodstvo še povečal.

Zahtevna sladica

V vseh sezonah do sedaj je bila sladica najbolj zahtevna. Tekmovalca sta morala pokazati, da obvladata kar 6 tehnik priprave sladic. Te so bile puhast sponge cake oziroma biskvit, žele, sorbet, zračni mousse, makron in temperiranje čokolade. Slednje ni uspelo nobenemu izmed njiju. Sta pa vseeno s sladicami zaokrožila svoje kuhanje in dokazala, da spadata v finale. Žiga je pred sodnike prinesel sladico brez ene tehnike, Bruno pa je prinesel živahno sladico, ki mu je kasneje prinesla tudi zmago. Postal je MasterChef Slovenije 2021 in to z največ točkami do sedaj.

Vidno ganjen in srečen je objel sotekmovalca in prijatelja ter zaključil z besedami: “Vse sem počel, da sem tukaj najboljši in da lahko stojim tukaj s tem pokalom.”

Vir: POP TV

Gledalci zmago pospremili z odobravanjem

Večina gledalcev je na družbenih omrežjih komentirala, da si je Bruno resnično zaslužil zmago in da sta oba bila zasluženo v finalu. Nekateri so celo mnenja, da si je Žiga sicer bolj zaslužil zmago, saj je v tekmovanju najbolj napredoval – kar je sicer res, a Brunotovega znanja (še) ni presegel.

 

 

 


© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.
Prejšnji članekIsaac Palma je prvič storil to
Naslednji članekPrinc Charles je besen: “Meghan je zapravila ves moj denar”