Z 19-letno Prekmurko smo poklepetali o njeni misiji, zaupala pa nam je tudi svoje načrte za prihodnost.

Si se z glasbo ukvarjala že pred oddajo Misija Evrovizija?
Seveda, ustvarjala sem že prej. Pred dvema letoma sem v sodelovanju z Art music orchestra izdala pesem Waste no time, sledila pa ji je skladba EKG. Za slednjo je besedilo in melodijo napisal moj oče. Že pred Misijo sem imela nekaj nastopov, tako da sem si že takrat pridobivala izkušnje. Res pa je, da pred tem nikoli nisem nastopala na televiziji, in s tega vidika je bila Misija čisto nov izziv. Všeč mi je, da lahko tudi na tak način nabiram izkušnje.

Pa so ti te pomagale pri nastopu na Misiji?
Izkušnje so mi nedvomno pomagale. Še najbolj tista iz sodelovanja v oddaji Slovenija ima talent. Tam nisem nastopala na televiziji, sem pa pela pred sodniki, ki ravno tako niso dopuščali napak in popravljanj. To je pripomoglo k temu, da sem se znebila velike treme pred sodniki in njihovimi komentarji. Iz te izkušnje sem se precej naučila in jeseni mi je bilo zato precej lažje ponovno stopiti na oder in pred nove sodnike na Misiji Evroviziji.

Je Misija Evrovizija izpolnila tvoja pričakovanja?
Misija je nepozabna izkušnja. Presrečna sem, da sta me fant in sestra prijavila k tem sodelovanju. Na začetku si res nisem predstavljala, da bom prišla tako daleč. Všeč mi je, da je vzdušje zelo sproščeno in da smo se vse kandidatke že na začetku spoprijateljile. Tako med nami ni čutiti nobene tekmovalnosti in nedelje res komaj čakam že zaradi tekmovalk. Skupaj se imamo lepo, se spodbujamo in druga drugi dajemo nasvete. Dobronamerne, seveda (smeh). Nobene ljubosumnosti ni. To mi veliko pomeni, tudi cela ekipa je odlična, pozitivna in prijazna. Jaz sem presrečna, da sem se odločila za to izkušnjo, in res ničesar ne obžalujem.

Kako to, da sta te na tekmovanje prijavila fant in sestra?
Oba sta me zelo spodbujala, naj se prijavim, in če sama ne bi želela, tega seveda ne bi storila. Vsekakor pa sta bila onadva pobudnika. Njima se lahko zahvalim za vse to (smeh) . Ko je fant oddal prijavo, ga je v prstu požgečkalo, in v smehu je dodal, da to najbrž nekaj pomeni. Zdaj, ko sem že med finalistkami, se tega večkrat spomnimo. Morda pa je to res bil znak (smeh).

Pa je šlo vse do finalne oddaje tako gladko?
Niti ne. Enkrat sem skoraj izpadla. No, tisti dan, ko sem se morala v oddaji prvič in za zdaj, na srečo, zadnjič v boju za obstanek potegovati za vstop v naslednji krog , mi je šlo vse narobe. Do takrat sem na vsako oddajo s seboj vzela rjavo torbico s šminkami, med vožnjo v Ljubljano pa sem svojim podpornikom sporočila, da se bliža moj nastop. To je postala že tradicija. Tisto nedeljo pa sem to pozabila napisati, doma pa je ostala tudi moja torbica s kozmetiko. Tudi mojemu stricu, ki vsako nedeljo ribari, takrat ni šlo nič od rok. Spomnim se, da je celo poklical mojega očeta in povedal, da ima čuden občutek. Zvečer smo ugotovili, zakaj (smeh). Sama sem bila presenečena, da sem pristala med zadnjima dvema kandidatkama. Po nastopu sem namreč dobila dobre komentarje sodnikov, pa tudi sama sem bila zadovoljna s predstavo. Res je, da smo se takrat vse zavedale, da nas je ostalo le še nekaj in da bi lahko bila katera koli izmed nas izpostavljena, a glede na odzive tega zase res nisem pričakovala. No, niti tega, da bom po telefonskem glasovanju napredovala, ne (smeh). A razpletlo se je dobro in bila sem presrečna.

Kakšne so tvoje dosedanje izkušnje z oboževalci?
Gledalci me prepoznajo, tudi sama pa sem lahko že spoznala kar nekaj svojih oboževalcev. Neizmerno sem vesela za to in všeč mi je, ko me prosijo za avtogram. Željo jim seveda nadvse rada uresničim. Za nedavni nastop mi je stric celo izdelal posebne letake z mojim imenom in prav vse sem razdelila med obiskovalce. Srečna sem, ko spoznam, da so otroci veseli, ker me vidijo. Znam se namreč postaviti v njihovo kožo in vem, koliko jim to pomeni in koliko bi to, če bi bila na njihovem mestu, pomenilo tudi meni.

Še vedno odgovoriš na vsako sporočilo, ki ti ga pošljejo poslušalci?
Ja, če le imam čas, se potrudim, da odpišem prav vsem. Skušam si zamisliti, kako bi bila vesela jaz, če bi odpisal nek glasbenik, ki mi je zelo pri srcu. Vsi komentarji in pohvale mi zares veliko pomenijo.

Pa sicer bolj ceniš podporo sodnikov ali gledalcev?
Oboje mi je zelo pomembno. Sodniki so strokovni, še posebej Darja Švajger. Če me ona pohvali, sem zelo vesela. Najlepše mi je bilo, ko je rekla, da nima pripomb, ker sem zapela odlično. To mi veliko pomeni. Seveda neizmerno cenim tudi komentarje drugih sodnikov. Res pa je tudi to, da se včasih s katerim od komentarjev ne strinjam (smeh). Včasih imam občutek, da komentarji sodnikov v oddaji vplivajo na gledalce ter njihovo glasovanje, in tudi s tega vidika je njihovo mnenje zelo pomembno. Odlično je, ko prepričaš sodnike, seveda pa zelo cenim tudi podporo oboževalcev.

Po čem si boš, razen po sodelovanju na Misiji Evrovizija, še zapomnila letošnje leto?
Predvsem po tem, da sem uspešno opravila maturo (smeh). To je velika prelomnica.

Se letošnji prazniki zaradi pevske kariere kaj razlikujejo od tistih iz prejšnjih let?
Zdaj je vse zelo natrpano. Skoraj vsak dan imam nastope in letos veliko težje občutim tisto pravo božično vzdušje v krogu družine. Veliko časa nam namreč vzame vožnja po nastopih. Ampak to mi je všeč in vzamem v zakup. Zavedam se, da je to del glasbene kariere. Sem prilagodljiva oseba in vem, da se bom morala, če se želim še naprej ukvarjati z glasbo, na to navaditi.

Kakšni so tvoji načrti za prihodnje leto? Boš pela še naprej, tudi če ne zmagaš na Misiji?
V vsakem primeru bi se želela ukvarjati z glasbo. Ne glede na to, kar se zgodi na Misiji, bom s petjem nadaljevala. Dobila sem že nekaj lepih ponudb, ki me še dodatno spodbujajo, da ostanem v glasbenem svetu. Zdaj so pred mano številne možnosti in kar največ jih želim izkoristiti. Občinstvu bi se rada predstavila tudi z novim, svojim delom. Resnično nočem biti muha enodnevnica, ki po oddaji izkoristi kratkotrajno priljubljenost in čez pol leta izgine z glasbene scene. Celotno pozitivno izkušnjo bi rada izkoristila, da prodrem med poslušalce in širšo množico. Tako mi bo lažje delati in po Misiji se moja kariera šele začne.

Bi, ne glede na izid Misije, rada kdaj nastopila tudi na Evroviziji?
Seveda. To so moje sanje iz otroštva. Če mi to ne uspe tokrat, bom pač ponovno poskušala. Nekoč bi tudi sama rada stala na evrovizijskem odru!
 


Zadnje novičke

Prejšnji članekMiley Cyrus: Pridružila se je številnim, ki pomagajo Haitiju!
Naslednji članekJUKEBOX: Cody Simpson – Angel