Odlična oblikovalka Maja Ferme se skuša s svojim delom zavzemati za pravice otrok, živali in nas osveščati o pomenu naše kulturne dediščine, ki nas dela kultivirane in človeške.

“Z nitjo in vbodi do src obiskovalcev” je bilo zapisano po modni reviji v Velenjskem časniku, gospa Jožica mentorica slovenskih vezilj Spominčice in udeleženka revije pa je povedala: “Ko sem videla kreacije Maje Ferme, ki je v obleke vključila vezenine članic našega društva sem bila tako ganjena da so mi po obrazu tekle solze.”

Maja nam je povedala: »Za to modno revijo se nisem odločila samo zaradi počastitve 50.let Velenja pač pa predvsem zato, ker se zavedam pomena naše kulturne dediščine, ki nas kultivira in nas dela človeške. Vezilstvo je umetnost ročnega dela, to so mojstrovine, del tradicije, bogate kulturne dediščine, so živa izročila in materializirani izraz ustvarjalnega duha. So vredne spoštovanja sedanjih in bodočih rodov. Dediščino ljudskih tvorin in njeno lepoto moramo z obujanji oživljati, dograjevati, posodabljati in posredovati javnosti.“

Oblačile so predstavile znane lepotice: prva spremljevalka Miss Slovenije 2007 Duška Stojič, Miss Universe 2009 Mirela Korač, prva spremljevalka Miss Universe 2009 Aida Muratovič, oblikovalka Maja Ferme, Miss Universe 2008 Anamarija Avbelj, druga spremljevalka Miss Universe 2009 Rebeka Pevec in Miss Slovenije 2007 Tadeja Ternar.

Prejšnji članekVROČE Goran Breščanski ima obrezanega lulčka
Naslednji članekChace prehitel Pattinsona