Deli

Eden najboljših filmov leta, ki obenem velja tudi za najbolj čustvenega, prihaja tudi v naše kinematografe. Ob treh nominacijah za zlati globus in štirih za bafto je film Pokliči me po svojem imenu (Call Me By Your Name) navdušil tako kritiko kot občinstvo.

Ruši tabuje in osvaja nominacije

Po svoje kontroverzni film ruši številne tabuje in je prav zato navdušil tako kritiko kot občinstvo in ima trenutno na spletnem portalu Rotten Tomatoes zavidljivih 98 % odobravanj. Pokliči me po svojem imenu neustrašno osvaja pomembne nominacije in nagrade, in to v kategorijah za najboljši film in najboljše vloge. Samih presežnikov pa ni deležna samo zgodba, temveč tudi glasba iz filma, še zlasti pa Sufjan Stevens in njegova navdihujoča pesem “Mystery of Love”. Med glavne favorite za letošnje oskarje pa film nedvomno povzdiguje izvrstna igralska zasedba, v kateri se je še zlasti izkazal mladi Timothée Chalamet, za katerega je to prva tako odmevna vloga.

Dogaja se v Italiji …

Inteligenten, čustven in prefinjen film, ki ga bogatijo čudoviti prizori italijanske pokrajine, ustvarja čarobno vzdušje kot očarljiva filmska razglednica. Ker se zgodba odvija prav v Italiji, ves film prežemata značilna italijanska kultura in lepota italijanskega podeželja. Film temelji na istoimenskem romanu Andréa Acimana, ki pripoveduje klasično zgodbo z izjemno tankočutnostjo.

O zgodbi …

V filmu spoznamo 17-letnega Elia (Timothée Chalamet), ki preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri visok, zagorel ameriški študent Oliver (Armie Hammer), ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom (Michael Stuhlbarg), uglednim profesorjem antične kulture. Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati vedno nove izgovore, da bi se družil z novim prišlekom, čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje, tudi zaradi ameriškega naglasa. Njuni besedni dvoboji postopno pridobijo erotično noto, in potem ko naposled izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, ki je hkrati igriv in čuten, postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, ampak to je navsezadnje prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo. Film je režiral Luca Guadagnino, v glavnih vlogah pa nastopajo Armie Hammer, Timothee Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar in Esther Garrel.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.