Priljubljeni brezplačni najdi.si zemljevid, ki ponuja iskanje po krajih, ulicah, hišnih številkah ter nazivih podjetij in drugih organizacij, uporabnikom poleg prenovljene oblikovne podobe ponuja tudi nove funkcionalnosti:

1. Prikazovanje kamer
Najdi.si zemljevid po novem poleg prikazovanja vremenskih razmer in del na cesti omogoča prikazovanje slik več kategorij spletnih kamer. Tako lahko uporabnik z vklopom gumba »Kamere« na desni strani natanko vidi, kakšno je stanje na npr. cestah. Slike se nenehno osvežujejo.

2. Prikazovanje prog Mestnega potniškega prometa
Do kje vozi enka? Ali osemka vozi v Gameljne? Na kateri avtobus moram, če želim v Klinični center ali v Zeleno jamo? Na ta vprašanja daje odgovor najdi.si zemljevid, ki omogoča prikazovanje prog ljubljanskega in mariborskega mestnega prometa.

3. Satelitski posnetki
Ulice, stavbe in druge lokacije so uporabnikom zdaj bližje. Uporabna novost, ortofoto posnetki (letalski posnetki), poimenovani »Satelit«, omogočajo lažjo orientacijo po neznanih poteh in krajih in še dodatno olajšajo uporabo zemljevida.

4. Enostaven in hiter dostop
S prenovo je priljubljeni zemljevid še hitrejši. Prav tako je preprost dostop do posameznih funkcionalnosti. Za prikaz vremena, prometnih razmer, kamer in vrhov lahko neposredno v brskalnik vpišete naslednje spletne naslove:
–  zemljevid.najdi.si/vreme,
–  zemljevid.najdi.si/promet.

Sicer zemljevid omogoča tudi funkcionalnosti, ki so že bile predstavljene, vendar so zdaj prenovljene in optimizirane:
– iskanje po krajih, ulicah, hišnih številkah, nazivih podjetij in drugih organizacij,
– prikaz vremenskih razmer (gumb »Vreme«),
– prikaz del na cesti (gumb »Promet«),
– prikaz in iskanje po vrhovih Slovenije (gumb »Vrhovi«),
– iskanje po mestnih četrtih (npr. »frizer Ljubljana center«),
– merjenje razdalj (od točke A do točke B),
– prikazovanje koordinat GPS.

Zemljevid je mogoče tudi natisniti, poslati povezavo do želene lokacije, založniki in drugi zainteresirani pa lahko uporabijo aplikacijo Naredi si zemljevid, s katero na svojih straneh prikažejo interaktiven zemljevid z zanimivimi lokacijami.

Z najdi.si zemljevidom vedno veste, kje ste in kam greste! Preverite novosti na zemljevid.najdi.si tudi vi!

Dodatne informacije: Mihaela Hočevar, Najdi, informacijske storitve, d. o. o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel. 01/500 85 80, e-pošta: mihaela.hocevar@najdi.si.


Zadnje novičke

Prejšnji članekVROČE: ‘Sonny with a chance’ odslej brez Demi Lovato!
Naslednji članekFOTO Rihanna z novo lasuljo: So rdeči lasje do pasu preveč tudi za njo?