Deli

Nuša Derenda obeležuje 20. obletnico samostojne glasbene poti. V tam namen pripravlja velik glasbeni podvig – kar 20 koncertov za 20 let.

Vse se bo začelo v njenem ljubem kraju Brežice, kjer bo v Posavskem muzeju 26. januarja odprtje velike razstave Nuše Derenda, tam pa bodo na 60 kvadratih na ogled vidnejše obleke naše pevke, ki so zaznamovale njeno glasbeno pot in njene največje dosežke, med katerimi je tudi Eurosong. Kreatorji teh oblek so Alenka Globocnik-Akultura, Urša Drofenik, Jelena Prokivić v sodelovanju z IUV in seveda vse pod budnim očesom stilista Sasa Radovića. Prav tako pa bodo v drugem prostoru gradu na ogled Nušini osebni predmeti in slike.

“V Viteški dvorani gradu sem se tudi poročila s Frenkom,” je zaupala Nuša, ki se odprtja razstave zelo veseli, dan kasneje pa bo tam tudi koncert in sicer 27. januarja ter tudi 28. januarja, ki hkrati slavnostno odpira popotovanje njenega projekta ob 20. obletnici delovanja. 17. marca bodo na račun prišli vsi ljubitelji posebnih koncertov, saj pripravlja nekaj malo drugačnega, in sicer v Galussovi dvorani Cankarjevega doma, skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Izdala resnico o svoji poti …

Nuša Derenda je tudi presenetila z novo pesmijo Naj mi dež napolni dlan, ki govori o trnovi poti. “Vse ni tako bleščeče, kot ljudje vidijo. Na odru in v javnosti se vedno smejimo, smo dobre volje, ljudje mislijo, da nam je vedno samo lepo in da mi nimamo problemov, v ozadju pa imamo kdaj pa kdaj vse prej kot dobre trenutke, veliko je padcev in emocionalnih borb, smo utrujeni, izčrpani, neprespani. Pot je zagotovo večkrat zelo težka in kot pesem dobro opisuje ‘trnova’,” je o svoji novi pesmi povedala Nuša.

Skladba Naj mi dež napolni dlan bo v naslednjih tednih dobila tudi svojo video podobo.

Izpolnila se ji je tudi dolgoletna želja …

Izšla je njena kolekcija nakita za ženske in moške. Vladimira Fink Pavlin iz Zlatarne Aura in Karat iz Novega mesta in njen sin David Fink sta po Nušini viziji oblikovala imenitne ženske in moške zapestnice, ki od včeraj že krasijo zapestja številnih znanih obrazov in so nad njimi navdušeni. Kolekcija pa je za nakup že na voljo tudi preko njihove spletne strani.

Foto: Dejan Nikolič

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.