Omar Naber se včeraj s skladbo On my Way, na prvem evrovizijskem polfinalu ni uvrstil v finale. Med 18-imi državami, ki so se predstavile včeraj, se jih je v finale uvrstilo 10. Med njimi ni bilo Slovenije.

V prvem predizboru so glasovale tiste države, ki so se v tem večeru predstavile na velikem evrovizijskem odru (Moldavija, Azerbajdžan, Grčija, Švedska, Portugalska, Poljska, Armenija, Avstralija, Ciper in Belgija). Poleg njih pa so glasovale še države iz družine velikih pet, in sicer Španija, Italija in Velika Britanija. Seveda pa so glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter strokovna komisija v sestavi Darja Švajger, Nika Zorjan, Gaber Radojevič, Jernej Dirnbek in Aleksander Lavrini, ki je zadnjem hipu zamenjal Martina Štibernika – Mistermarsha.

Po seštevku vseh točk so ob koncu predizbora razglasili deset najboljših držav, ki so se uvrstile v veliki finale. Vse točke bodo objavljene po zaključku velikega finala. Takrat bomo tudi vedeli, katero mesto je zasedel Omar Naber, ki je na Evroviziji sodeloval že drugič, a mu ni uspelo niti tokrat.

V finale so se uvrstile Moldavija, Azerbajdžan, Grčija, Švedska, Portugalska, Poljska, Armenija, Avstralija, Ciper in Belgija …

Medtem ko danes našim organizatorjem EME številni očitajo, da je naša neuvrstitev v finale rezultat “kuhinje”, da je naša komisija na Evrovizijo raje poslala Omarja in priredila rezultate glasovanja na EMI, je Omar naredil kar je bilo v njegovi moči …

Foto: Sandi Fišer


© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.

Zadnje novičke

Prejšnji članekHelena Blagne pri 54ih pokazala trebušček
Naslednji članekPrecej shujšan Brad Pitt pokazal novo tetovažo