Priznam, tale zabava ga je sekala. Če ne bi imela morilnega poslanstva bi zagotovo uživala. Razgledala sem se. Zagledala sem Gala. »Pojdite se pripravit,« sem šepnila Lucasu. Ubogal je. Zajela sem sapo in se odpravila do njega. Ko me je zagledal se je začel smejati. Že pričakuje, da bo zmagal in dobil svojo Izbranko, a ne ve kaj ga čaka. »Zakaj se mi vedno nasmehne, ko te zagledam?« me je vprašal. »Ne vem, a danes se ti nasmiha, ker se ti bojo uresničile sanje,« sem mu odgovorila. »Mogoče imaš prav,« je rekel. »Bi prešla k stvari?« sem ga vprašala. »Najprej si mi dolžna še zadnji ples,« je rekel. »Zadnji?« sem ga vprašala. »Da, potem me ne bo več nikoli na Zemljo.« Lažnivec! »Prav,« sem privolila. Peljal me je na plesišče. Na mojo nesrečo se je vrtela zaljubljeno pocukrana pesem. Na to se je lahko plesal le valček. Zaplesala sva. Gledala sva se v oči. Le kaj bo, ko izve kdo sem. Zaljubljeno me je gledal. Šele sedaj sem vedela, kako se počuti Lucas, ko jaz takole gledam njega. Postalo mi je hudo. Gal ljubi mene, jaz ljubim Lucasa on pa Anno. Mogoče pa ne bo tako slabo umreti. Eno trpljenje manj, a če umrem jaz bo pogubljeno celo vesolje. Ne morem se predati zaradi enega fanta in ogroziti druge. Glasbe je je bilo končno konec! »Greva,« je rekel. Vodila sem ga. Hodil je za mano. Kmalu sem zagledala tisti čarobni gozd. Med potjo so se pridružili še ostali vampirji. Bila sem obdana s kupom vampirjev. Če bi želeli bi se lahko malo najedli. Upam, da kdo ni pomislil na to.

Ustavili smo se. Obdajala so nas drevesa. Stali smo na zeleni ravnici. Na drugi strani sem zagledala angele. Hitro sem stekla do njih. Gal je stopil malo naprej. »Predajte mi Izbranko,« je rekel.

Zdrznila sem se. Pogledala sem Lucasa. Anna me je prijela za roko. »Najprej se bomo pogodili,« mu je rekel Lucas. »Kako sem lahko spregledal- Angel si, ampak zakaj si bil pri Scarllet toliko časa?« je vprašal in pogledal mene. »Dolga zgodba,« je odgovoril Lucas. Gal ga je pogledal, kot bi kaj sumil. »Kako si izvedela za nas?« Šele čez nekaj časa mi je potegnilo, da je to vprašanje namenjeno meni. »Am….« Nisem vedela kaj naj rečem. Zaprla sem oči in globoko vdihnila nato sem jih odprla. »Za vas sem izvedla, ker sem IZBRANKA!« Vsi so otrpnili. Lucas me je žalostno pogledal. »Samo šali se,« je rekel Gal. Ni verjel. Razjezilo me je. Stopila sem bližje. Trikrat sva se dotaknila in po tretjem dotiku si se navezal name. Vez naju je vlekla skupaj. Veš zakaj me ni bilo tako dolgo, ker sem se urila. Hotela sem te ubiti in verjemi, še vedno te želim.« Vampirji so začeli  šepetati, da to ni res. »UTIHNITE!« je zakričal Gal. Stopil je čisto obme. Začela sem globoko dihati in srce mi je podivjalo. »Hotel sem te rešiti, a mi ne dovoliš,« je zašepetal na moje uho in mi pritisnil poljub na vrat. Zmrazilo me je. Nato je naredil hiter premi. Znašla sem se v njegovem objemu, a ne lepem. Bolelo me je. Hotel mi je zaviti glavo. Angeli so se zdrznili. V hipu so se preobrazili. Bitka se je pričela. Vsi se so zagnali drug v drugega, sama pa sem se upirala Galovem prijemu. »Spusti jo!« je zakričal Lucas in ga udaril. Zmedel ga je in prijem je popustil. Rešila sem se. Pred sabo sem zagledala klanje. Na tleh je že ležalo nekaj angelov in nekaj vampirjev. Kri je bila povsod. Tepli so se, grizli in trgali glave. Iz žepa sem potegnila količek in se podala v boj. Zabodla sem prvega vampirja. Bilo je težje, kot sem si predstavljala. Lutke so pri miru, ti pa se branijo in te odrivajo. Zagledala sem Anno in Kate. Prerivali sta se. Kate je imela svoje zobe že nad njeno glavno žilo, ko jo je Anna spretno odrinila. Tudi njo so učili boriti se. Anna je že skoraj prebodla Katino srce, ko je v njo priletelo truplo mrtvega angela. Izgubila je ravnotežje in Kate ni omahovala. Svoje ogabne zobe je zapičila v njen vrat. Anna se je mrtva zgrudila na tla. Prekipelo mi je. Stekla sem do Kate in jo odrinila proč od Anne. »Prasica!« sem se zadrla nad njo. Kotalili sva se po tleh in se tepli. »Jaz že ne,« je rekla. »Ne, sploh ne! Gabiš se mi!« sem ji rekla. »Sebe poglej. Kako prekleto lahka si! Ni se ti uspelo dati dol z Galom pa si se vrgla na Lucasa dokler se pač ni poročil.« Udarila sem jo. Zabolelo jo je. »Raje sem lahka, kot a izdajalka!« sem ji očitala. »No, da ne bi katera je izdajalka…« Hotela je končati, a sem ji v srce z velikim veseljem porinila količek. Mrtva je obležala na tleh. Nasmehnila sem se. »Ena vampirka manj.« Stekla sme nazaj do Lucasa, ki se je še vedno tepel z Galom.

»Žal mi je. Mrtva je,« sem mu povedala. Obstal je. Gal je ležal na tleh in si skušal iz rame potegniti količek. »Kdo jo je?« je vprašal. »Kate, ampak sem jo že ubila.« Nasmehnil je se. Galu je uspelo potegniti količek iz ramena. Pognal se je vame. Lucas ga je ustavil. Zopet sta se začela ruvati. Šele sedaj sem ugotovila kako sovražim boje! Eno samo veliko nasilje. Zmedla sem se in sploh nisem opazila, da Lucas leži na tleh. Prestrašila sem se. Ni mogoče. Ne sme biti mrtev. Sedaj sem se z Galom borila jaz. »Ne upiraj se!« »Se bom, dokler bom le imela moči,« sem mu siknila. Nasmehnil se je in se prevrnil skupaj z mano. Padel je po meni. Pod njegovo težo nisem mogla storiti kaj veliko. Količek mi je padel iz rok in Gal ga je vrgel proč. Ostala sem brez obrambe.

»Veš, da te imam rad, a če želim zmagati, moraš umreti,« je rekel. Udarila sem ga, a mi ni uspelo najbolje. »Nehaj se upirati.« »Nikoli!« sem rekla. In ga močno sunila. Uspelo mi je. Hitro sem se pobrala in stekla kamor je vrgel količek. Skoraj sem ga že pobrala, a je že stal ob meni. Prijel me je za ramena in me ugriznil. V vratu sem začutila bolečino. Kolena so mi odpovedala. Padla sem po tleh. Oči so mi lezle skupaj. Ob sebi sem zagledala Lucasa. Kako zelo sem si želela, da bi mi rekel: »Ljubim te.« Prijel me je v naročje. Božal me je po obrazu. Megleno sem ga videla. Jokal je. Bilo mi je težko. Veke so postajale vedno težje in težje. Skoraj so se že zaprle, ko je končno izgovoril. »Scarllet, ljubim te.« Hotela sem se nasmehniti, a me je objela tema.


© Članek je avtorsko delo portala www.tocnoto.si. Kopiranje in reproduciranje brez pisnega dovoljenja je prepovedano.
Prejšnji članekPresenečenje! Kendall Jenner dobila vlogo v 50 odtenkov sive?
Naslednji članekHelen Mirren: Igralka izvrstnega videza se lahko pohvali z marsičem!