»Bu!« je Liza prestrašila prijateljico, ki se je utapljala v grenkobi spominov.

»Moj bog, Liza! Želiš, da me pobere od infarkta?!« se je razjezila Maja, ki ji že od nekdaj ni bilo všeč, če se ji je kdo skrivno priplazil za hrbet in jo nato prestrašil. Sploh pa ne od takrat, ko je dejansko lahko okusila, kakšnega okusa je izdaja, izpeljana izza njenega hrbta.

»Ah, daj no!« jo je veselo zavrnila prijateljica. »Zakaj samo sediš tukaj? Pojdi na plesišče in se zabavaj!« jo je spodbudila.

»Tukaj mi je čisto udobno,« ji je odgovorila Maja, ki pa globoko v sebi premlevala o tej ideji. Zakaj zares še ni zapustila tega stola in se malo razmigala ob dobri glasbi? Roko na srce, DJ je nocoj vrtel izvrstne pesmi.

»Lahko ti je žal. Vidiš tistega plavolasca pri stebru?« jo je vprašala Liza in ji s pogledom nakazala na postavnega fanta, ki jo je kljub egu kot kakšen kužek čakal, da se vrne. »To je moj nocojšnji ulov.« Maja je zavila z očmi. »Ne pači se no,« ji je rekla. »Zares je sladek in nikoli ne veš, kaj vse se lahko razvije iz takšnega 'skromnega' poznanstva.«

»Ja, seveda,« je trpko rekla Maja. »Kar koli si trenutno misliš, verjemi da iz tega 'poznanstva', kakor ti temu rečeš, ne bo nič. Verjemi, da tisti tip, ki mi je poslal pijačo, ne bo prišel daleč.«

Liza je obmirovala. Opazila je že, da je nocoj v klubu tudi Gašper, a je nekako upala, da se mu bosta lahko obe z Majo nekako izognili. »Imaš oboževalca?« je nato prekinila tišino in se ji nasmehnila.

»Ne. Samo en neumen otročaj si malo preveč domišlja.«

Liza si ni mogla kaj, kot da je ne bi vprašala za koga gre in Maja ji je brez problema opisala fanta, ki je bil trenutno zatopljen v svojih mislih, obremenjujoč se s svojim naslednjim korakom.

»Punca, samo z njim se ne zapleti, prosim.«

Maja jo je začudeno pogledala. »Ga poznaš?«

»Vse punce ga poznajo.«

»Jaz ne.«

Liza se je namrščila. »To pa zato, ker te še ni pustil.«

»Kaj?!« je bila Maja naravnost šokirana. »Z njim si bila?« je rekla tako tiho, da jo je še prijateljica, ki je stala čisto zraven nje, komaj slišala.

»Bila sem neumna, vem. Zato te pa prosim, da ne naredi iste napake.«

Do Lize se je zdaj prevrtel njen plavolasi soplesalec in jo šarmantno, s plesnimi gibi odpeljal proč.

»Resnično?« se je čudila Maja. Vedela je, da je njena prijateljica obrisana na fante in da ji jih nikoli ne zmanjka, a da se je zapletla z tem Gašperjem, jo je vseeno presenetilo. No, če potegne črto, je to samo še en dokaz, kako so vsi moški enaki kreteni.

Zdaj pa je do Maje spet stopila natakarica. »Tole je za vas.« Ko je videla, da misli njena stranka pijačo ponovno zavrniti, je hitro rekla: »Gospodič vztraja. Ukazal mi je, da vas moram prisiliti, da jo sprejmete.«

Gašperju si je oddahnil, ko je videl, da je punca, ki ga je čedalje bolj zanimala, sprejela njegovo darilo. Še bolj pa je bil presenečen, ko jo je videl vstati s stola, s katerega se cel večer sploh še ni premaknila.

Maja je natanko vedela kaj počne. Čas je za igro, je pomislila in se odpravila naravnost proti njemu.


Zadnje novičke

Prejšnji članekVROČE! Conchita Wurst: Objokana po evrovizijski zmagi
Naslednji članek2Cellos v popolnoma drugačni luči …