Željko Joksimović se je rodil 20. aprila 1972 v Beogradu. Že v otroštvu mu je bila blizu glasba, zato je že v rani mladosti sodeloval na mnogih glasbenih festivalih, pri dvanajstih letih pa je zmagal na prestižnem glasbenem festivalu v Parizu in postal Prva harmonika Evrope.

Tudi kasneje je nizal uspehe na festivalih, kar mu je omogočilo sodelovanje na dveh prestižnih festivalih v Belorusiji, kjer je leta 1999 osvojil Grand Prix. Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletje se je na festivalu Beograjsko poletje preizkusil tudi kot skladatelj, konec devetdesetih let je kot skladatelj ustvaril glasbo za različne gledališke predstave, kot so ''Mandagra'', ''Ljubinko in Desanka'', ''Rob Ljubavi'', ''Nemam da platim, neču da platim'' in še mnoge druge.

Prelomnica njegove samostojne kariere je zagotovo leto 2000, ko je izdal svoj prvi album za produkcijsko hišo 'City Records', in je bil razglašen za najbolje prodajani album leta. Vsekakor ne smemo pozabiti tudi na njegov nastop na Evroviziji leta 2004, kjer je z prelepo pesmijo ''Lane moje'' zasedel drugo mesto, prejel pa je tudi The Macel Benzecon Press Award za najboljšega skladatelja festivala Evrovizije 2004. Leta 2012 je Srbijo ponovno zastopal na Evroviziji v Azerbajdžanu, tokrat s pesmijo ''Nije ljubav stvar'' in znova dosegel zavidljivo 3. mesto.

Je lastnik lastne produkcijske hiše Minacord, ki jo je ustanovil leta 2004. Minacord je trenutno od najboljših in prepoznavnih produkcijskih hiš v regiji. V svoji karieri je izdal 5 studijskih albumov in dve kompilaciji ter veliko samostojnih pesmi, ki so vedno postale hit (Lane moje, Nije ljubav stvar, Ludak kao ja, …). Je vsestransko nadarjeni pevec in skladatelj, ki ga ne smete zamuditi.


Zadnje novičke

Prejšnji članekVROČE Ota Roš Širca postala teta malega Eneja
Naslednji članekTaylor Swift: Hoče postati velika hollywoodska filmska zvezda?!