Deli

Na tej lestvici portoriški glasbenik v letu 2017 s svojim hitom Despacito ni osvojil prvega mesta.

Uporabniki platforme Spotify so v tem letu največkrat pretočili glasbo britanskega glasbenika Eda Sheerana. Kot so razkrili pri Spotifyju, so njegove skladbe pri tem ponudniku dosegle 6,3 milijarde predvajanj. Čeprav je kazalo na zmago Despacita, je največ pretokov v tem letu, tako na Otoku kot po svetu, zabeležil Sheeranov hit Shape Of You.

Sheeranu je s singlom Shape Of You, ki je zabeležil 1,4 milijarde pretokov, uspelo prehiteti portoriškega glasbenika Luisa Fonsija. Ta je s poletno uspešnico z nalezljivim reggaeton ritmom prav tako osvojil poslušalce po vsem svetu, tudi uporabnike Spotifyja. Še v juliju je bil Despacito na tej platformi razglašen za največkrat pretočeno skladbo dotlej.

Portrait by @zoerainphoto

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Zakaj ni slavil hit leta? 

Despacito je po navedbah zaostal zaradi dveh različic pesmi, priredbe v izvedbi kanadskega zvezdnika Justina Bieberja in originala, v kateri sicer nastopa tudi portoriški raper Daddy Yankee. Tako sta pristali na drugem in tretjem mestu. Lestvico najboljših pet zaokrožujeta Something Just Like This (Chainsmokers in Coldplay) in I’m The One (DJ Khaled).

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.