Deli

Reese Witherspoon bo v družinski komediji Spet doma (Home Again), ki govori o ljubezni, prijateljstvu in družini, ugotovila, da novi začetki niso za začetnike.

V komediji bo Reese, ki je na velikih filmskih platnih nismo videli že nekaj časa, nastopila v vlogi štiridesetletne Alice, ki se po ločitvi od moža in očeta njenih dveh hčera, odloči zaživeti znova. Da bi čim prej našla svoj mir, se preseli v rodni Los Angeles, kjer pod streho družinske hiše velikodušno sprejme tri privlačne in zabavne sostanovalce. Med njimi se splete pristno prijateljstvo, z enim od njih pa tudi nekaj več. Zato se Alice nehote spet sreča s svojo preteklostjo in odnosi za katere je upala, da jih je že pustila za sabo.

Poleg oskarjevke Reese Witherspoon bodo družinske zagate reševali še Michael Sheen kot njen nekdanji mož Austen, Pico AlexanderNat Wolff in Jon Rudnitsky kot trije mladeniči, ki se za nekaj časa preselijo pod njeno streho, in Candice Bergen, ki se v filmu pojavi kot Alicina mama. Film je režirala mlada Hallie Meyers-Shyer, za katero bi lahko rekli, da ji je bil žanr romantične komedije položen v zibelko. Dobršen del svojega otroštva je namreč preživela na snemanjih romantičnih komedij kot so Ljubezen, ločitev in nekaj vmes, Počitnice, Ljubezen je luštna stvar, Past za starše …, ki jih je ustvarila njena mama Nancy Meyers. Hallie je za SPET DOMA napisala tudi scenarij, medtem ko je Nancy pri filmu sodelovala ‘le’ kot producentka.

Nad mlado režiserko in  scenaristko pa je bila navdušena tudi Reese Witherspoon: “Scenarij mi je bil takoj všeč. Mislim, da se z zgodbo o ločitvi in o tem, kako je, če ne vemo kaj sledi, lahko poistoveti veliko ljudi. Poleg tega podpiram ženske ustvarjalke. Pomembno je, da imamo tudi pri filmu ženske glasove in Hallie je dobrodošla osvežitev filmske scene.”

In kaj Reese pomeni dom?

“Zame je dom tam, kjer se mi je najbolj udobno in se počutim najbolj sprejeto. Tam, kjer sem lahko najbolj jaz. Kjer me sprejemajo z vsemi mojimi  čudaštvi, gubami, dobrimi in slabimi stranmi. To je zame dom.”

V kinu od 14. septembra dalje. Ekskluzivne predpremiere pa bodo potekale 13. septembra ob 20. uri (v okviru dogodkov Ladies Night) v Cineplexxih po Sloveniji.

Deli

PUSTITE KOMENTAR

Vnesite vaš komentar
Ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.