Ko je leta 2006 prišla v kino Da Vincijeva šifra, posneta po istoimenskem romanu Dana Browna, je malokdo lahko predvidel, da bo film prevzel ves svet in nazadnje zaslužil več kot 750 milijonov dolarjev. Izrazito kontroverzna tematika, ki je razburila celo Cerkev, je očitno zelo zanimala gledalce in malokdo je hotel zamuditi to edinstveno kino doživetje, ki je nazadnje postalo drugi najbolj gledani film na svetu tistega leta, tik za filmom Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja.

Tri leta pozneje smo dobili Angele in demone, nadaljevanje Da Vincijeve šifre, ki je enako uspešno osvojilo kino blagajne vsega sveta in postalo eden desetih najbolj gledanih filmov leta ob velikanih, kot so Avatar, Harry Potter in Princ mešane krvi, Transformerji 2: Maščevanje padlih in Mlada luna iz sage Somrak.

To jesen bosta dobitnika dveh oskarjev Ron Howard (Čudoviti um) in Tom Hanks (Filadelfija, Forrest Gump) že tretjič združila moči, in sicer v INFERNU, tretji filmski priredbi romana Dana Browna, ki je preživel kar enajst tednov na prvem mestu najbolj prodanih knjig po književni lestvici New York Timesa, do danes pa je bilo po vsem svetu prodanih približno šest milijonov izvodov.

Ob tej priložnosti vam predstavljamo najnovejši kino napovednik gotove filmske uspešnice, ki bo pri nas na sporedu od 13. oktobra.

Prejšnji članekRačunajo na zahtevno publiko
Naslednji članekAlya je presenetila, ko je posnela …