Po uvodnem nagovoru v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in po premieri filma, so vsi navdušeno vzklikali in ploskali. Gre za prvi igrani celovečerni film o izbrisanih.

Gre za dramo, posneto po istoimenskem romanu, ki sega v čas, ko je Slovenija iz svoje evidence izbrisala 25.000 ljudi. Zgodba o Ani je samo ena izmed mnogih pričanj o žrtvah množičnega izbrisa. Film, ki se odvija med razpadom nekdanje Jugoslavije, spremlja 36-letno Ano Jovanović, ki ob porodu v bolnišnici odkrije nepričakovane zaplete v zvezi s svojo dokumentacijo.

PREBERITE TUDI: Sebastian Cavazza slovenski George Clooney?

Ano je odigrala hrvaška igralka Judita Franković Brdar, ki je za vlogo prejela nagrado za najboljšo glavno igralko na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.  Film je tu osvojil še tri nagrade (Jura Ferina, Pavao Miholjević in Vladimir Godár za najboljšo izvirno glasbo; Matjaž Pavlovec za scenografijo, Sanja Džeba za kostumografijo). Poleg Judite igrajo v filmu še Sebastian Cavazza, Jernej Kogovšek, Doroteja Nadrah v vlogi Anine sosede Tanje, Izudin Bajrović in Silva Čušin.

Režiser Miha Mazzini pa sporoča: “Pravila igre so kruta in jasna in veljajo za vse filme: če film ne doseže določenega števila gledalcev v tistem tednu, gre iz kina. Zatorej ne odlašajte! Kino zdaj!”