Savina Atai velikokrat javno razkrije kakšno zgodbo iz svojega otroštva, ki je bilo vse prej kot lahko. Zaradi mame je zamenjala vse možne vere sveta in tudi hudo zbolela. V nedeljo je na Gospodarskem razstavišču ponovno uresničila delček svojih sanj, ko je izvedla uspešen dogodek Gala Zlata Ženska.

Na njem je sijala v pravljični obleki, ki jo je izdelala modna oblikovalka Urška Drofenik, nekaj dni prej pa je v zvezi s pravljičnimi oblekami, izdala tudi bolečo zgodbo iz otroštva, kjer ji nošenje takšnih oblek ni bilo dovoljeno … niti za maškarado.

Ko je bila stara 11 let, ji je Irena, ki jo je pazila od malega, dolge ure šivala obleko princeske, ki naj bi jo oblekla za v šolo, v tretjem razredu, na pustni torek. Tega se je veselila bolj kot vsega na svetu.

“Irena je prišla k meni v Trnovo, končno z narejeno obleko. Polna zvezdic in mašnic je bila, v barvi roza marelice. Lepša, kot v knjigi Disneyjevih pravljic – po kateri sva si jo zamislili. Oblekla sem se in si že predstavljala, kako bom šla z njo v šolo. Pa potem na praznovanje maškar, popoldne v TVD Partizan. Žarela sem in se tresla od navdušenja. Kako bo všeč sošolkam! Irena me je slikala in tudi ona jokala, ker me je tako osrečila,” je spomine opisala Savina.

Nato pa je prišla njena mama in ji dejala, da se božje deklice ne oblačijo v princeske, da niso maškare, da te klečijo na kolenih in molijo, ter skrbijo za svojega brata.

“Obleko sem si morala sleči. Nikdar več je nisem oblekla. Na pustni torek sem bila v šoli edina, ki ni bila maškara – ki se ni preobrazila v svojo sanjsko junakinjo. Ki ji je bilo prepovedano sanjati. Niti popoldne nisem smela na ples. Ker sem vztrajala, sem dobila veliko, debelo klofuto, čez obraz – od njenega moža. Takrat sem nehala sanjati. Nehala sem verjeti v princeske. Ugasnila sem punčko v sebi. Željo po tem, da sem lepa. Občutek, da sem lepa. Da sem posebna. To, da uživam in da sem srečna, je še bolj postalo nekaj, kar mi ne pripada. Kar meni ni namenjeno. Dolgo je trajalo in še traja, da sem se vrnila nazaj. V čutenje brezskrbne deklice. V otroško sproščenost. V dovoljenje, da sijem,” je ganljivo zapisala Savina.


Zadnje novičke

Prejšnji članekFoto! Mister Slovenije: Razkrili so 10 finalistov
Naslednji članekZvezde plešejo: Plesni seks Maje Martine Merljak