Scenarij je prispevala za oskarja nominirana Nia Vardalos (ki znova igra tudi glavno vlogo) in čeprav je skozi leta bilo slišati, da je svetovna uspešnica Moja obilna grška poroka nastala na podlagi njene monopredstave, je resnica ravno obratna.

Vardalosova je najprej napisala scenarij, a ker ni imela zastopnika, tudi ni dobila priložnosti, da ga komu predstavi. V upanju, da si najde agenta, je snov iz scenarija prenesla na oder. V eni od predstav jo je opazila igralka Rita Wilson (ta v nadaljevanju tudi igra), ki je bila tako navdušena, da je svojega soproga Toma Hanksa in njegovega partnerja v produkcijski hiši Playtone Garyja Goetzmana prepričala, da si jo ogledata tudi sama.

In ostalo je antična zgodovina: ne le, da je Moja obilna grška poroka z več kot 245 milijoni dolarjev zaslužka postala najbolj uspešna romantična komedija vseh časov, temveč si je po vsem svetu nabrala vojsko zapriseženih oboževalcev, tako mladih kot starih, in je postala nov mejnik v žanru.

Težko pričakovano nadaljevanje razkriva družinsko skrivnost Portokalosovih, ki bo priljubljene junake znova združila na še obilnejši in še bolj grški poroki. V nadvse obilni igralski zasedbi so med drugimi tudi Bruce Gray, Fiona Reid, Gia Carides, Louis Mandylor, Ian Gomez, Kathryn Haggis, Andrea Martin, Alex Wolff, Rob Riggle, Mark Margolis in John Stamos. Režiral je Kirk Jones, producentje so bili vnovič Gary Goetzman, Rita Wilson in Tom Hanks.

Prejšnji članekIgralec Dejan Pevčević bo opremljal slovenske domove
Naslednji članekSelena Gomez pokazala veliko gole kože